У Чернівцях куплять ще вісім «швидких» за понад 15 мільйонів гривень

19 Листопада 2020

фото: Погляд

Чернівецький обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф 17 листопада підписав договір із ТОВ «Авоспецпром» на закупівлю автомобілів швидкої медичної допомоги на загальну суму 15,68 млн грн.

Згідно з угодою, опублікованою на сайті публічних закупівель Prozorro, медики отримають вісім автомобілів швидкої медичної допомоги ти В на базі Citroen Jumper. Вартість одного автомобіля 1,96 млн грн. Доставку «Автоспецпром» здійснить впродовж трьох місяців після 50% передоплати.

Автомобілі будуть обладнані необхідним спеціальним обладнанням, як то ноші для транспортування пацієнта, кисневий балон на 2 тисячі літрів та портативний балоном на 400 літрів. Для підтримки дихання також передбачено дихальні мішки, ларингоскопи для обстеження гортані та аспіратори. Для діагностики: апарат для вимірювання кров’яного тиску, монітор пацієнта, глюкометр та прилади для першої медичної допомоги − дефібрилятор, небулайзер для інгаляційної терапії, електрокардіограф тощо.

Закупівлю провели за спрощеною процедурою звітування для запобігання поширенню пандемій коронавірусної інфекції COVID-19. Придбання автомобілів медичної допомоги передбачене спеціальною постановою Кабінету міністрів.

Чернівецький обласний центр вже не вперше купує швидкі у «Автоспецпрому». Як повідомляли «Наші гроші. Львів», у вересні та жовтні медичний заклад проводив аналогічні закупівлі у цього постачальника. Двома попередніми контрактами медики замовили 14 автомобілів за 27,4 млн грн.

Раніше директор центру Володимир Єленєв зазначав: «Останні шість років автомобілі ми не купували, лише торік отримали від благодійників чотири машини. Загалом 50% парку Центру потребує оновлення, це приблизно 35 карет «швидкої» »

Перші вісім автомобілів медичний центр вже отримав. У центрі підтвердили, що передали транспорт у структурні підрозділи районних служб екстреної допомоги.

Компанія «Автоспецпром» належить до групи компаній Германа Фісталя. Основним напрямком якої є виробництво та продаж медичних товарів  під торговою маркою «ТМ Medicare», які також використовуються у комплектації автомобілів.

Фірму зареєстровано у селі Петропалівська Борщагівка Київського району і є однією з найбільших постачальників автомобілів для лікарень. З початку року компанія отримала 39 державних контрактів на загальну суму 542 млн грн, усі з яких на постачання спецавтомобілів.

Ця публікація стала можливою завдяки підтримці British Embassy Kyiv в рамках проєкту з протидії порушенням в державних закупівлях під час пандемії COVID-19 у Західній Україні.  Погляди, висновки, рекомендації, висловлені в цій публікації, належать журналістам «Наші гроші. Львів» і можуть не збігатися з офіційною позицією Уряду Великої Британії.