Чернівецький департамент охорони здоров’я придбає невідомі кисневі концентратори на три мільйона гривень

23 Жовтня 2020

фото умовне

Департамент охорони здоров’я Чернівецької обласної державної адміністрації 21 жовтня підписав договір із ТОВ «Мед Ексім» на постачання медичних концентраторів на загальну суму 3,01 млн грн. Про це стало відомо з порталу публічних закупівель Prozorro.

Кисневі концентратори – це обладнання призначене для лікування хвороб дихальної системи. Вони дозволяють подавати пацієнту кисень у тих випадках, коли немає відповідних балонів або спеціальної централізованої подачі.

За договором замовили 75 концентраторів. Серед них 30 концентраторів невідомого виробника моделі AE-5-S та 40 концентраторів AE-8-S. Відомостей про такі моделі концентраторів в мережі знайти не вдалось, як і аналогічних закупівель в системі Prozorro.

Обладнання генеруватиме кисень високої концентрації з атмосферного повітря. За технічними характеристиками моделі AE-5-S виробляють до 5 літрів кисню за хвилину, а AE-8-S – до 8 л/хв. Їх вартість становить 34 тис. грн і 45 тис. грн за штуку відповідно.

Концентратори мають можливість здійснювати безперервну роботу впродовж восьми тисяч годин, а також інтелектуальну систему самодіагностики та сигналізації у випадку перегріву, низької концентрації кисню та відсутності живлення.

Нагадаємо, що аналогічну закупівлю у липні проводив Департамент охорони  у Закарпатській області. Тоді замовили 76 концентраторів моделі OX-10A, а їх ціна дорівнювала 36 тис. грн за штуку.

ТОВ «Мед-Ексім» зареєстровано у Києві. Фірма спеціалізується на продажі медичних товарів. Власницею фірми є мешканка Чернігівської області Ганна Бублик.

З початку 2020 року компанія «Мед Ексім» отримала 177 державних замовлень на 134 млн грн, переважна більшість з яких – на постачання медичного обладнання.

 

Ця публікація стала можливою завдяки підтримці British Embassy Kyiv в рамках проєкту з протидії порушенням в державних закупівлях під час пандемії COVID-19 у Західній Україні.  Погляди, висновки, рекомендації, висловлені в цій публікації, належать журналістам «Наші гроші. Львів» і можуть не збігатися з офіційною позицією Уряду Великої Британії.