У львівській лікарні замовили ліків для хворих на коронавірус з порушенням процедури

21 Липня 2020

Фото умовне, джерело: newsakmi.com

Львівська 1-а міська клінічна лікарня імені Князя Лева 7 липня підписала договір на понад 202,7 тис. грн з ТОВ «Бадм-Б» на придбання ліків за спеціальною спрощеною процедурою для подолання пандемій коронавірусної хвороби (COVID-19).

Дана спрощена процедура передбачає закупівлі за прямими договорами, без проведення конкурсу. Проте замовлений лікарнею препарат відсутній у переліку відповідної постанови Кабміну, яка визначає, що можна купувати без конкурсу.

Так, лікарня замовила розчин для інфузій Левоцин-Н, де діючою речовиною левофлоксацин (Levofloxacin) – він відсутній в постанові. Враховуючи суму закупівлі, тендерний комітет повинен був оголосити відкриті торги на їх закупівлю (участь не менше 2 учасників).

У лікарні «Наші гроші. Львів» повідомили, що ці ліки призначають хворим на коронавірусну інфекцію і вони дають хороший ефект. Там також наголосили, що повністю забезпечують пацієнтів ліками, а тому і цей препарат купують за спрощеною процедурою, оскільки конкурсні закупівлі займають багато часу.

Це вже не вперше лікарня закуповує ці ліки за спрощеною процедурою. Раніше, у травні, у переліку замовленого за обгрунтуванням COVID-19 також були ліки з діючою речовиною Levofloxacin.

За поточним договором замовили тисячу упаковок Левоцин-Н по 150 мл у флаконі. Вартість однієї упаковки – 202,73 грн. Для порівняння менші флакони, по 100 мл, лікарня в Одеській області нещодавно замовила аж по 188 грн, а флакони по 150 мл у червні на Хмельниччині – по 247 грн.

Підготували за підтримки МФ Відродження