У Тернополі з порушенням, без конкурсу, замовили ліків на 177 тисяч

20 Липня 2020

Фото умовне, джерело: medicaldialogues.in

Тернопільська міська комунальна лікарня швидкої допомоги 3 та 8 липня підписала два договори на постачання ліків вартістю понад 177 тис. грн з ПП виробничо-комерційна фірма «Скайінвест». Про це стало відомо з сайту закупівель Prozorro.

За одним із договорів замовили 400 флаконів препарату Роксипім по 197 грн кожен, що відповідає цінам в аптекам. За другим – ще 500 флаконів за такою ж ціною.

Закупівлі провели за спеціальною спрощеною процедурою звітування для подолання пандемій коронавірусної хвороби COVID-19. Перелік того, що можна купувати за цією процедурою, визначено постановою Кабміну. Однак цей препарат (міжнародна непатентована назва – Cefepime) відсутній в списку.

Оскільки сума договору перевищує 50 тис. грн, то лікарня мала б провести спрощену закупівлю, в якій може взяти участь не лише одна компанія. Така закупівля займає приблизно 8-10 робочих днів.

«Наші гроші. Львів» двічі звернулись до лікарні з проханням надати коментар щодо цієї закупівлі, однак протягом десяти днів не отримали відповіді. Вже після публікації новини, адміністрація лікарні поінформувала, що провела закупівлю препарату Роксинім (Cefepime) для лікування хворих інфекційного відділення, хворих на коронавірусну інфекцію COVID-19, ускладнену пневмонією, з врахуванням чутливості патогенної флори до антибіотиків за клопотанням лікарів інфекційного відідлення.

Тернопільська міська комунальна лікарня швидкої допомоги входить до переліку лікарень, визначених для госпіталізації пацієнтів з COVID-19.

Підготували за підтримки МФ Відродження