Чернівецька лікарня та їхній постачальник знизили вартість медичних масок від 20 до 16 грн за штуку

13 Травня 2020

Фото ілюстративне. Джерело: khersonmasternews.com.ua

Чернівецька обласна дитяча клінічна лікарня 4 травня підписала додаткову угоду на постачання медичних масок, згідно з якою зменшила їхню вартість з 20 до 16 грн. При цьому медики збільшили кількість масок на 1 250 одиниць, щоб не змінювати загальної суми договору.

Раніше, 16 квітня, медичний заклад придбав п’ять тисяч медичних масок з гумовими петлями по 20 грн за штуку, тобто за 100 тис. грн. Тоді «Наші гроші. Львів» повідомили, що така ціна є значно дорожчою, аніж у інших областях.

Наприклад, 4-міська клінічна лікарня Львова придбала такі маски «Medicare» у ТОВ «Медична фірма «Авіцена» по 15,5 грн за штуку. Житомирська лікарня №1 замовила їх у ТОВ «Софі-Мед» по 14 грн/шт. За такою ж ціною у ТОВ «МК Медгрупп» їх придбала Запорізька міська рада. А Сорокотязька сільська рада Черкаської області – взагалі по 13 грн за одиницю у ПП «Бізнес-Тайм».

Підприємиця Любов Заболотна, яка постачала маски для Чернівецької обласної дитячої клінічної лікарні, зареєстрована 2019 року в Києві. Вона не вперше продає цей товар по 20 грн за одиницю – за такою ціною його придбали у Київській та Донецькій областях, однак там вартості масок пізніше не знижували.

Протягом 2019-2020 років Любов Заболотна отримала замовлень на 5,4 млн грн, з них 457 тис. грн – у Чернівецькій області. Ще одне замовлення на постачання медичних масок з гумовими петлями для обласної дитячої клінічної лікарні підприємиця отримала 6 травня. Цього разу, на відміну від квітневої закупівлі, маски одразу коштували від 15,33 до 15,89 грн за штуку.

Нагадаємо, Чернівецька обласна дитяча клінічна лікарня входить до переліку десяти закладів області, де приймають хворих на COVID-19. Згідно з відповіддю Чернівецької облдержадміністрації від 3 квітня, в області не вистачає 58 тис. одноразових захисних медичних масок та 1,5 тис. медичних захисних масок №95.

Підготували за підтримки МФ Відродження