Хто заробить на піарі львівської мерії – частина 2

15 Лютого 2018

Через тимчасове некоректне відображення інформації в модулі аналітики Prozorro журналісти «НГ. Львів» із запізненням побачили всі угоди, які були підписані департаментом Львівської міської ради «Адміністрація міського голови» із львівським медіа на висвітлення діяльності міської ради, її виконавчих органів та посадових осіб. Відтак, ми доповнюємо інформацію про те, які львівські ЗМІ отримають бюджетні кошти.

Загалом у 2018 році на висвітлення діяльності Львівської міської ради з бюджету планують витратити 420,8 тис. грн. Про те, хто розділить 152,8 тис. грн читайте тут.

Ще п’ять медіа розділять 268 тис. грн на «виготовлення та розміщення інформаційних повідомлень про діяльність міської ради, її виконавчих органів та посадових осіб» у вигляді публікацій в мережі інтернет та виготовленні радіо та телепрограм.

Замовлення на виготовлення 40 радіопрограм під назвою «Місто для людей» за 93 тис. грн отримало ТОВ «Радіоінформаційний центр Незалежність», яке є юридичною особою радіостанції «Незалежність». Основними власниками радіо є родина Чудик. Марії та Соломії Чудик належить 94% товариства, ще 6% є у власності Володимира Парубія, батька спікера Верховної Ради Андрія Парубія.

Також 45 тис. грн заплатять комунальному підприємству «Телекомпанія Львів-ТБ». Йдеться про канал Львівської обласної ради «Перший західний». В договорі вказано, що вартість одного відеосюжету становитиме 3 тис. грн. Тобто на «Першому західному» протягом року з’явиться 15 сюжетів про мерію.

Інформація про хронометраж сюжетів та в яких програмах вони вийдуть, в угоді відсутня. Зазначено лише, що сторони погодять медіа-план програм, які складатиме замовник, а телеканал погоджується розміщувати їх в ефірі.

Раніше ми повідомляли що «Видавничий дім «Високий замок» отримає 12 тис. грн за публікацію п’яти матеріалів веб-сайті. А за матеріали в друкованому виданні «Високий замок» департамент перерахує 70 тис. грн.

Ще 60 тис. грн міська рада виділила на розповсюдження матеріалів в інтернеті. З них 40 тис. грн приватному підприємцю Тарасові Яценку і 20 тис. грн ТОВ «Агенція інформації та аналітики «Гал-інфо».

Тарас Яценко співвласник веб-порталу «Твоє місто». Обсяг робіт в угоді не зазначений. Співпрацювати будуть згідно з погодженим медіа-планом. Крім того, контракт передбачає трансляція подій наживо.

За погодженим медіа планом мерія співпрацюватиме і з  агенцією «Гал-інфо», яку контролює екс-податківець та екс-еколог Мирослав Хом’як, хоча офіційно вона належить Ігорю Фурті, його давньому бізнес-партнерові. Нагадаємо, що ще 50 тис. грн за аналогічні послуги одержало ще одне пов’язане з Хом’яком медіа — «Львівська хвиля».