У фірм з орбіти Дубневичів з’явився новий конкурент

14 Липня 2016

Комарнівська міськрада та Бучалівська сільрада Городоцького району уклали угоди на будівельні роботи з компаніями, які пов’язані з народними депутатами від БПП «Солідарність» Ярославом та Богданом Дубневичами. Про це повідомляється у Віснику державних закупівель.

Так, Комарнівська міськрада замовила будівництво каналізації у ТОВ «Енергія-Монтажсервіс» за майже 13,6 млн грн. Кінцевими бенефіціарними власниками компанії є брати Дубневичі та Назарій Лемик.

А Бучалівська сільрада замовила будівництво народного дому «Просвіта» на 250 місць у ТОВ БРП «Технобуд» за майже 2,4 млн грн. Засновником фірми є Юрій Пастернак, який раніше був директором ТОВ «Корпорація КРТ», а нині лишається керівником ТОВ «ФК «Енергія-Інвест» народних депутатів Ярослава та Богдана Дубневичів.

 В цих торгах єдиним і незмінно дорожчим конкурентом виступало ТОВ «Будівельна компанія «Білдінгз». Статутний капітал цієї компанії становить лише 100 грн і вона була створена півроку тому – у січні. Раніше у тендерах не перемагала.

Власниками БК «Білдінгз» є Роман Кута, депутат Брюховицької селищної ради від «Самопомочі», та Ярослав Скиба, який також є співвласником ТОВ «Інформ Захід Плюс», ТОВ «Лучиці», ТОВ «Грін Медіа Вест», ТОВ «Декор Дизайн». Роман Кута за 2014 рік задекларував 0 грн доходів.

Нещодавно та ж БК «Білдінгз» виступала єдиним конкурентом ще на трьох торгах на 30 млн грн, де перемогла компанія, близька до братів.

IMG_9589

Місце реєстрації фірми-конкурента Дубневичів

Юридична адреса БК «Білдінгз» – Львів, проспект Чорновола, 57, офіс 404. Цю ж адресу вказують і в протоколах розкриття.

Однак за місцем реєстрації журналіст «НГ. Львів» цю фірму не знайшов. Як пояснив пізніше директор та співзасновник фірми Ярослав Скиба, їх офіс насправді знаходиться на вулиці Богдана Хмельницького, однак номер будинку так і не назвав, оскільки це «таємниця для журналістів». «Ідіть шукайте і чимось іншим займайтеся», – порадив він під час телефонної розмови.