Дві фірми з одного кубла «розіграли» 40 мільйонів від облдержадміністрації

09 Грудня 2015

Управління капітального будівництва Львівської облдержадміністрації за результатами відкритих торгів замовило добудову приміщень і реконструкцію існуючого блоку школи в селі Черниця Миколаївського району за майже 40 млн грн у ТОВ «Ві.Ай.Пі. Будівельна компанія». Про це повідомляється у Віснику державних закупівель.

Школа необхідна для навчання  498 дітей,  які  проживають  у  селах  Пісочна,  Черниця  та Надітичі. Наразі діти навчаються у  дві  зміни  у  розрахованому  на  300  учнів приміщенні  школи,  що  перебуває в аварійному стані (без їдальні, спортивного  залу).

Єдиним конкурентом на торгах виступило ТОВ «Львівський будівельний холдинг». За таких самих умов ці дві фірми нещодавно розіграли тендери на суму майже 36 млн грн.

Як повідомляли «Н.Г.Львів», ці два підприємства пов’язані між собою. Засновником та керівником  «Ві.Ай.Пі. Будівельна компанія» є львів’янин Марко Янковенко. Він також є співвласником ТОВ «Конезавод Талант», ТОВ «Львівгалінжиніринг», а з лютого 2014 року також є директором ТОВ «Дорбудмонтаж-1».

В свою чергу засновником «Львівського будівельного холдингу» є Володимир Вдов’як, який  не так давно був лише директором підприємства, а от співвласником був Ігор Гринкевич, який зареєстрований у Львові на вул. Остроградських. Разом з ним тут прописана Світлана Гринкевич, яка є засновницею ТОВ «ТОВ «Дорбудмонтаж-1», де керівником є «конезаводчик» Янковенко.