ZIK удвічі зменшив ціну на послуги апаратної для державної ТРК

24 Жовтня 2014

Львівська обласна державна телерадіокомпанія за неконкурентною процедурою закупівлі в одного учасника замовила 6163 години послуг ефірної апаратної у ТОВ «Телерадіокомпанія «Міст ТБ» (телеканал ZIK) на майже 200 тис. грн. Про це повідомляється у Віснику державних закупівель.

Закупівлю в одного учасника обґрунтовують потребою у «додатковій закупівлі у того самого постачальника з метою уніфікації, стандартизації або забезпечення сумісності з наявними товарами, технологіями, роботами або послугами», оскільки заміна попереднього постачальника може призвести до виникнення проблем технічного характеру.

Як повідомляли «Н.Г. Львів»,  “Міст ТБ” у 2009 році увело в експлуатацію сучасну цифрову ефірну апаратну, яка територіально розміщена у приміщеннях апаратно-студійного комплексу ЛОДТРК. ЛОДТРК не має власної цифрової ефірної апаратної та не може самостійно забезпечити трансляцію телевізійної програми.

У 2011 році сума угоди з «Міст ТБ» становила 425,9 тис. грн (5840 год.), у 2012 році – 529,8 тис. грн (7262 год.), у 2013 році – на 529,3 тис. грн (7258 год.).

В усі ці роки вартість однієї години користування апаратною залишилася незмінною — 72,92 гривні. Натомість цього року вартість однієї години коштуватиме 32,45 грн.

У коментарі «Н.Г. Львів» заступник гендиректора ЛОДТРК В’ячеслав Ноздрін пояснив, що суму договору зменшили за взаємною згодою. «У нас не було коштів, а тому компанія погодилась знизити ціну на послуги ефірної апаратної», – сказав він.

Власниками ТОВ «ТРК «Міст ТБ» є кіпрський офшор «Гракеа лімітед» та ТОВ «Західна інформаційна корпорація», яка належить тому ж офшору.