У Сокільниках сільрада і приватники ніяк не поділять 11 га землі

29 Січня 2014

Вищий господарський суд прийняв постанову про новий розгляд судової справи між Сокільницькою сільською радою та ТОВ «Львів Проперті Девелопмент». Колегія суддів скасувала рішення суду першої інстанції та апеляції, згідно з якими товариство повинно повернути селу земельну ділянку площею 11,3 га.

Як повідомляли «Н.Г.Львів», Сокільницька сільська рада ще 5 жовтня 2007 року уклала договір оренди з «Львів Проперті Девелопмент» на земельну ділянку, площею 11,3 га для будівництва бізнес-парку. Попри те, що угоді передували протести мешканців та екологів, депутати сільської ради уклали угоду, згідно з якою село повинно було отримувати 100 тисяч гривень орендної плати на рік. Крім того ірландські інвестори планували створити 1000-2000 нових робочих місць. Але роботи так і не розпочали. З матеріалів судового рішення випливає, що причиною, яка завадила розпочати будівництво став шлагбаум, який поставили невідомі особи, і він унеможливлював доступ до ділянки. Сільська рада нарахувала заборгованість з орендної плати у розмірі 614,3 тис грн. І виграла справу про розірвання договору оренду.

Колегія суддів Вищого суду, натомість, вважає, що господарський суд дійшов передчасного висновку про наявність підстав для розірвання договору оренди, а тому справа повинна бути направлена на новий розгляд.

Сьогодні, за даними Єдиного державного реєстру, єдиним засновником ТОВ «Львів Проперті Девелопмент» є Ігор Євгенович Гнатув. Ще в травні цього року власником підприємства був юрист Роберт Гнатув. А його брат Євген Гнатув досі є директором підприємства. Він також на останніх виборах до Львівської міської ради був кандидатом в депутати від ВПО «Єдина Родина» Олександра Ржавського.