Доступ до депутатських новин обійдеться мешканцям Львівщини в півмільйона гривень (оновлено)

09 Вересня 2013

Комунальне підприємство «Телекомпанія «Львів-ТБ» за процедурою закупівлі в одного учасника замовило послуги з розповсюдження телевізійного сигналу у ДП «Укркосмос». Сума договору становить 552 тисячі гривень. Саме стільки буде коштувати цілодобова ретрансляція продукції телекомпанії «Львів-ТБ» на супутниковому каналі протягом чотирьох місяців, тобто до кінця 2013 року.

КП «Телекомпанія «Львів – ТБ» засноване депутатами Львівської обласної ради у 2000 році. Тривалий час компанія виходила в ефір на 12-ти метровому каналі протягом чотирьох годин на добу. 4 жовтня 2011 року Національна рада з питань телебачення позбавила компанію ліцензії на ефірне телебачення. 27 грудня 2012 року  КП «Львів-ТБ» отримало 10-ти річну ліцензію на цілодобове супутникове мовлення. За умовами ліцензії, формат депутатського каналу розважально-інформаційний, передбачає фільмопоказ і повинен містити 15 годин національного продукту, з них 8 годин – програми власного виробництва.

Як розповів «Н.Г.Львів» Максим Ощіпко, в.о. директора КП «Телекомпанія «Львів-ТБ», повноцінне мовлення каналу розпочнеться 15 вересня. Вже сьогодні в тестовому режимі виходять чотири випуски новин в день.

Щодо того, що канал виходить на супутнику, то це, за словами Ощіпка, радше плюс, аніж мінус. Адже, Львівщина складний для прийому телевізійного сигналу регіон – в гірській місцевості не працює, звичайне для мешканців міст, аналогове чи кабельне телебачення. «За Стриєм прийом телевізійного сигналу можливий лише через супутник, – говорить Ощіпко, – тому наша цільова аудиторія зможе нас бачити».

Аудиторія могла оцінити продукцію КП «Львів – ТБ» і протягом минулого року. Адже, попри відсутність власного каналу мовлення, депутати ЛОР не залишали виборців без інформації про їх діяльність. Це коштувало платникам податків Львівщини 1,63 млн грн.

Саме на таку суму КП «Телекомпанія «Львів-ТБ» 5 липня 2012 року уклало угоди на трансляцію своїх програм в ефірі інших телеканалів.  Згідно з документацією тендерних торгів, 1,35 млн грн з цієї суми мала отримати ТОВ Телекомпанія «Міст-ТБ», яке сьогодні виборює ці кошти через суд. Ще 0,29 млн грн належало віддати ПП «НТА-Незалежне телевізійне агентство». В кінці минулого року телекомпанія також оновила обладнання на 575,5 тис. грн