Прокурор повернув військовим приміщення, яке Свідерський продав по 220 доларів за “квадрат”

27 Серпня 2013

Господарський суд Львівської області вирішив зобов’язати ПП “Гера — Медика” повернути до державної власності в особі Міністерства оборони України нежитлові приміщення у Львові на вулиці Стрийська, 61. Про це повідомляється в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Згідно з рішенням, у листопаді 2007 року між концерном “Військторгсервіс” в особі начальника філії “Управління Західного оперативного командування” “Концерну “Військторгсервіс” Свідерським Г.М. укладено договір купівлі-продажу нежитлового приміщення загальною площею 65,1 кв. м на вулиці Стрийська, 61. Сума договору – 114 474 грн.

За твердженням прокурора, на момент укладення даного договору не було ні дозволу Міністерства оборони України, ні погодження Фонду державного майна України на відчуження цього майна. Окрім того, довіреність на право укладення договорів (угод, контрактів) від імені Міністерства оборони визнано недійсною та відкликано ще у 2005 році.

Відтак суд визнав недійсним договір купівлі-продажу. “Гера — Медика” повинне повернути приміщення на Стрийській, 61, а також сплатити у дохід державного бюджету України 1,1 тис. грн судового збору по немайновій вимозі та 2,3 тис. грн судового збору по майновій вимозі.

Скільки саме коштів мають повернути підприємству за майно — не уточняється. У тексті рішення лише сказано, що у разі недійсності правочину кожна із сторін зобов’язана повернути другій стороні у натурі все, що вона одержала на виконання цього правочину. У в разі неможливості такого повернення, зокрема тоді, коли одержане полягає у користуванні майном, виконаній роботі, наданій послузі, – відшкодувати вартість того, що одержано, за цінами, які існують на момент відшкодування.

Власницею ПП “Гера — Медика” є Ія Шуманська, викладач факультету Львівського державного університету безпеки життєдіяльності.