- NGL.media - https://ngl.media -

Суд взяв під варту підприємця, який привласнив 1,4 млн грн на укріпленні берегів Дністра

20.03.2023 @ 14:41 в Львів,Новини

Самбірський районний суд постановив взяти під варту підприємця Івана Задорожного, якого підозрюють у привласнені майже 1,4 млн грн на роботах з укріплення берегів Дністра. Судова ухвала передбачає можливість для підозрюваного дочекатися  остаточного вироку суду на волі, сплативши попередньо заставу у 402,6 тис. грн.

Івана Задорожного підозрюють у тому, що він як директор компанії «Гарнобуд», що отримала підряд на укріплення берегу Дністра, вирішив використати дешевші матеріали, щоб здешевити роботи і таким чином отримати додаткові гроші.

Комунальне підприємство «Об’єднане» Самбірської міської ради підписало [1] договір із ТОВ «Гарнобуд» на берегоукріплення річки Дністер в районі міста Самбора у листопаді 2021 року. Вартість робіт, згідно з договором, становила 71 млн грн.

Уже за кілька днів після завершення торгів по берегоукріпленню Дністра поліція відкрила кримінальне провадження за статтями про розтрату майна та службове підроблення. Підозрюваним у цій справі є уже тепер колишній директор компанії «Гарнобуд» Іван Задорожний. За версією слідства, під час робіт з укріплення берегів річки використовувались дешевші матеріали, ніж це було прописано у проектно-кошторисній документації.

Таким чином Іван Задорожний заволодів майже 1,4 млн бюджетних грошей, які перерахувало його компанії КП «Оберіг».

9 березня 2013 року Самбірський районний суд обрав [2] Івану Задорожному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю виходу на волю під заставу у 402,6 тис. грн.

Додамо, що з січня 2023 року Іван Задорожний вже не є керівником ТОВ «Гарнобуд», його замінила Марія Желіско – директорка комунального підприємства Львівської обласної ради «Технічний нагляд». Власницею компанії є Наталія Гурська-Кучма. З початку 2020 року «Гарнобуд» отримав 18 державних замовлень на 96,6 млн грн.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2023/03/20/sud-vzyav-pid-vartu-pidpryyemtsya-yakyj-pryvlasnyv-1-4-mln-grn-na-ukriplenni-beregiv-dnistra/

URLs in this post:

[1] підписало: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2021-10-19-002312-b

[2] обрав: https://reyestr.court.gov.ua/Review/109528205

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.