- NGL.media - https://ngl.media -

Родичі депутатів міськради хочуть зробити житлом сумнівні котеджі біля озера в Брюховичах

23.02.2023 @ 15:22 в Львів,Новини

На засідання виконавчого комітету Львівської міської ради 22 лютого винесли 8 питань щодо  містобудівних умов та обмежень на реконструкцію нежитлових будівель котеджів у житлові одиниці – квартири.

Мова йде про котеджі на вул. Незалежності, 64 в Брюховичах, які збудували біля озера «Плотіки» під виглядом розважально-відпочинкового комплексу [1]. Ділянку з водоймою віддала в оренду на 15 років ТОВ «Сервіс» ще Брюховицька селищна рада.

На землі рекреаційного призначення мали збудувати оздоровчий розважально-відпочинковий комплекс. Орендар обіцяв впорядкувати водойму, зробити відкриті розважальні та спортивні майданчики, а також зони для відпочинку. Крім того, мали звести і одно-двоповерхові будинки для відпочивальників, адмінбудівлю та інше.

Ділянка з водоймою і котеджі

В результаті ніяких тенісних кортів і СПА-центру не з’явилось, зате збудували будиночки, які продавали як котеджі у комплексі Forest Park Club Resort.

Котеджі біля водойми. Фото Наші гроші. Львів

Заїзд до котеджів для власників нерухомості. Фото: Наші гроші. Львів

Частина власників нерухомості, які придбали ці котеджі, тепер, як виглядає, звернулись до виконкому, аби свої нежитлові будівлі зробити житловими через нібито реконструкцію. Хоча, як повідомив на засіданні виконкому головний архітектор міста Антон Коломєйцев, жодної реконструкції насправді не планується. Тобто зміниться статус нерухомості із нежитлової в житлову.

Під час засідання вчора члени виконкому вирішили вивчити питання детально, в тому числі відвідати сам об’єкт в Брюховичах.

Згідно з інформацією на сайті міськради, заявниками є Роман Різник, Надія Різник, Давид Ломага, Мирослава Дроздовська, Оксана Лоневська, Іван Лоневський, Дмитро Ломага та Софія Ломага. Усі вони купили нежитлові котеджі в Брюховичах восени 2022 року, в основному у жовтні.

Вигляд на озеро, липень 2020 року. Фото: Наші гроші. Львів

Ці люди є ріднею двох депутатів Львівської міської ради від «Європейської солідарності» – Олексія Різника та Юрія Ломаги.

Юрій Ломага на передньому плані. Олексій Різник – у респіраторі. Фото з соцмереж

Так, неповнолітні діти депутата Ломаги 15-річна Софія, 12-річний Дмитро та 12-річний Давид купили нерухомість у вересні та жовтні 2022 року. Крім того, котеджі придбали тесть та теща Олексія Різника – Лоневські Іван та Оксана, а також, найімовірніше, батьки Олексія Різника – Надія і Роман Різники. Щодо Мирослави Дроздовської – то вона має адресу реєстрації таку ж, як і дехто з дітей Ломаги.

Ця публікація стала можливою завдяки фінансовій підтримці Black Sea Trust, a Project of the German Marshall Fund of the United States. Думки, висловлені в цій публікації, не обов’язково представляють думку Black Sea Trust або його партнерів.

Життя у вічному курорті [1]


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2023/02/23/rodychi-deputativ-miskrady-hochut-zrobyty-zhytlom-sumnivni-kotedzhi-bilya-ozera-v-bryuhovychah/

URLs in this post:

[1] під виглядом розважально-відпочинкового комплексу: https://ngl.media/2020/07/21/zhyttya-u-vichnomu-kurorti/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.