- NGL.media - https://ngl.media -

Ремонт у Львівському госпіталі ветеранів війни виконує улюблений підрядник з політичними амбіціями

13.01.2023 @ 10:00 в Львів,Новини

За результатами тендеру Львівський обласний госпіталь ветеранів війн та репресованих ім. Ю.Липи визначився з підрядником, що ремонтуватиме по два поверхи у чотирьох корпусах медзакладу. Договір на 27,94 млн грн підписали [1] з ТОВ «Будівельна фірма «Жовква».

Історія тендеру 

Оголосивши 22 листопада відкриті торги з особливостями замовник прописав терміном завершення робіт 31 грудня 2022 року. Предметом закупівлі було визначено поточний ремонт приміщень 5-6 поверхів корпусів Б, В, Г та Д.

Враховуючи значний об’єм робіт та надзвичайно звужені строки їхнього виконання, один з потенційних учасників тендеру – ТОВ «Да-строй» Віталія Венгерака, звернувся до госпіталя з вимогою «відмінити цей тендер, або поставити більш реальні терміни на виконання»

Відповідне звернення, однак, було відхилено. Представники замовника наголосили, що мають постійний потік пацієнтів, тож змушені якнайшвидше попередити знос конструкцій будівлі.

«Ми розраховуємо на те що у торгах будуть приймати участь добропорядні виконавці, які зможуть в нагальному порядку та в короткі терміни, якісно провести поточний ремонт корпусів лікарні», – резюмували своє рішення в госпіталі.

У підсумку на тендер з очікуваною вартістю 32,6 млн грн прийшов лише один учасник – ТОВ «Будівельна фірма «Жовква», якого й було визнано переможцем торгів. Зайшовши на торги з пропозицією в 27,94 млн грн підприємству не довелось брати участь в аукціоні, тож і знижувати ціну далі не було потреби.

Техзавданням передбачалось, що за отримані кошти підрдяник має зняти лінолеумне покриття підлоги, частково замінивши його на ламінат, а частково на знову ж таки лінолеум. Крім того, необхідно буде замінити плінтуси, міжкімнатні двері, підвіконня, раковини, ванни, унітази, розетки, вимикачі, світильники та ін. Передбачені й роботи з улаштування натяжної стелі, прокладання трубопроводів каналізації та водопостачання, монтаж вентиляційних решіток, шпаклювання відкосів та фарбування стін.

До виконання ремонтних робіт «Жовква» запланувала залучати субпідрядника – ТОВ «Радар-03», що має займатись електромонтажними роботами. Крім того, орендувати у ПП «Престижбуд» самоскид «Камаз».

Підписавши 8-го грудня договір «Будівельна фірма «Жовква» розпочала виконання ремонтних робіт. Однак трохи більше, ніж за тиждень, 16-го грудня, сторони підписали першу додаткову угоду, якою внесли до первісного договору зміни в частині деталізації походження коштів, якими буде оплачуватись виконання робіт: 13,94 мільйонів – кошти обласного бюджету, 14 мільйонів – власні кошти лікарні.

Минає ще півтора тижні і 27-го грудня з’являється друга додаткова угода. Загальна ціна контракту зменшується до 15 млн грн, які будуть виплачені з обласного бюджету. Урізається кількість умивальників, унітазів, світильників та всього іншого начиння, що має бути замінено. Але й це ще не кінець.

У передостанній день року – 30 грудня, ТОВ «Будівельна фірма «Жовква та КНП Львівської облради «Львівський обласний госпіталь ветеранів війн та репресованих ім. Ю.Липи» підписують третю і, поки що, останню додаткову угоду. Документ узаконює те, про що на початку тендерної процедури просило ТОВ «Да-строй», – продовжує строк виконання робіт до 31 березня 2023 року.

У госпіталі редакції пояснили пролонгацію договору аж на три місяці тим, що казначейство не реєструвало платіжні доручення. Наразі по Є-Даті є оплата компанії лише на 5,3 млн грн, але за актом від 16 грудня.

Підрядник зі зв’язками

Обраний госпіталем підрядник – ТОВ «Будівельна фірма «Жовква», належить львівському підприємцеві Олегу Кузику. Інша фірма Кузика, ТОВ «Екобудінвест плюс», також заробляє на ремонті цього ж госпіталя, тільки за іншим контрактом.

Як писали «Наші гроші. Львів» [2] ця фірма «взяла» 140,88 млн грн за проведення реконструкцію будівлі медзакладу. Мова йде про гідроізоляцію, заміну вікон та двері, утеплення  фасадів та інші роботи, що сприятимуть енергоефективності приміщення.

Договір дістався ТОВ «Екобудінвест плюс» оскільки суперник, подавши економічно вигіднішу пропозицію, не завантажив до тендерної документації ряд необхідних довідок. Цікаво й те, що незадовго до цього госпіталь вже підписав з фірмою договір на ремонт приймального відділення [3] за 8,7 млн грн та капітальний ремонт системи киснепостачання [4] за 1,1 млн грн.

Що ж до самого Олега Кузика, то в 2015-му році підприємець балотувався [5] до Львівської міської та обласної рад від партії «Сила людей», однак голосів забракло і мандат він не отримав. Крім того, у 2018-му році Кузик взяв участь у Чемпіонаті Львівської області по комбінованій піраміді, потрапивши таким чином до Ліги любителів більярду [6].

Крім вже згаданих фірм Кузик зареєстрований як ФОП, а також входить до числа співвласників ТОВ «Айті хауз» та ТОВ «Будівельна ліга захід». Остання фірма зовсім «свіжа», була заснована у квітні 2022-го року, а її співзасновником вказаний Марко Ткач. Останньому наразі належить з десяток фірм, в основному орієнтованих на будівництво.

Матеріал підготовлено за підтримки Інтерньюс Нетворк. Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію Інтерньюс Нетворк. 


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2023/01/13/remont-u-lvivskomu-gospitali-veteraniv-vijny-vykonuye-ulyublenyj-pidryadnyk-z-politychnymy-ambitsiyamy/

URLs in this post:

[1] підписали: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2022-11-22-016392-a

[2] «Наші гроші. Львів»: https://lviv.nashigroshi.org/2022/11/02/na-rekonstruktsiyu-vijskovogo-gospitalyu-u-vynnykah-vytratyat-140-miljoniv-gryven/

[3] приймального відділення: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2022-10-11-001434-a

[4] системи киснепостачання: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2022-07-25-006446-a

[5] балотувався: https://www.chesno.org/politician/46905/

[6] Ліги любителів більярду: https://www.llb.su/node/3031290%D1%97

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.