- NGL.media - https://ngl.media -

СБУ затримала коригувальника ракетних ударів по Львову

27.05.2022 @ 15:34 в Львів,Новини

СБУ затримала 47-річного львів’янина, який коригував ракетні обстріли Львова росіянами. Він також збирав дані про об’єкти критичної та оборонної інфраструктури, зокрема про розташування блокпостів та підрозділів ЗСУ.

Як повідомили [1] в управлінні СБУ у Львівській області, такі рекомендації зрадника давали росіянам можливість наносити удари з більшою шкодою та отримувати потрібний візуальний аналіз.

Зібрані дані він передавав куратору через прихований чат в мережі Telegram, а завершував переписку фразою: «Вы скажите, что надо еще посмотреть? Если необходимо, я утром могу сходить и сфотографировать».

За даними [2] Львівської облаcної прокуратури, затриманий також коригував [3] ракетні удари по Львову 18 квітня. Нагадаємо, тоді в місті було уражено три об’єкти військової інфраструктури (складські приміщення) та було влучання в цивільний об’єкт – станцію техобслуговування автомобілів. В результаті загинули 7 осіб, 11 травмовано та пошкоджено близько 40 автомобілів.

За інформацією речниці СБУ Львівщини Роксолани Яворської, затриманому вже повідомили про підозру у державній зраді. До кінця слідства більше інформації оприлюднено не буде, але про вирок повідомлять окремо. Суд вже обрав затриманому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

 

Матеріал підготовлено за підтримки New Democracy Fund. Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію New Democracy Fund.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2022/05/27/sbu-zatrymala-koryguvalnyka-raketnyh-udariv-po-lvovu/

URLs in this post:

[1] повідомили: https://www.facebook.com/ssu.lviv/posts/pfbid0J5VJrixa62wmCmoGtcuAUhu38cEuu4556aRfF1ZE6ywNfenCJAWrxidr7hYcRwsKl

[2] даними: https://lviv.gp.gov.ua/ua/news.html?_m=publications&_c=view&_t=rec&id=313976

[3] коригував: https://ngl.media/2022/04/18/kilkist-zagyblyh-vnaslidok-aviaudaru-zrosla-do-7-lyudej/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.