- NGL.media - https://ngl.media -

СБУ затримала мешканця Львівщина за поширення відео про переміщення військ у TikTok

24.05.2022 @ 11:26 в Новини

Слідчі управління служби безпеки України у Львівській області викрили та затримали мешканця Львівської області, який опубліковував відео про рух військової техніки на своїй сторінці в соціальній мережі TikTok.

«Він розмістив матеріали, які давали можливість ідентифікувати на місцевості переміщення колони ЗСУ та встановити вид і кількість озброєння», – йдеться у повідомленні [1] СБУ.

Речниця СБУ Львівщини Роксолана Яворська у коментарі для сайту ZAXID.NET уточнила, що порушником виявився 28-річний мешканець Самбірщини. Наразі затриманому повідомили про підозру за поширення інформації про переміщення або розташування ЗСУ чи інших військових формувань. Матеріали справи вже передали до суду.

Для мінімізації шкоди відео із соцмереж було миттєво видалено.

Нагадуємо, поширення інформації про переміщення, рух або розташування Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань караються за ч.2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України.

 

Матеріал підготовлено за підтримки New Democracy Fund. Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію New Democracy Fund.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2022/05/24/sbu-zatrymala-meshkantsya-lvivshhyna-za-poshyrennya-video-pro-peremishhennya-vijsk-u-tiktok/

URLs in this post:

[1] повідомленні: https://www.facebook.com/ssu.lviv/posts/376483937854739

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.