- NGL.media - https://ngl.media -

Важливі події Львова та області за 20 травня

20.05.2022 @ 20:00 в Львів,Новини

  • Виконавчий комітет Львівської міської ради прийняв рішення провести конкурс на кращу проєктну пропозицію меморіального комплексу військових поховань Героїв України на вул. Мечнікова. Тут передбачають військові поховання Героїв України, парк-сквер пам’яті Героїв та меморіальну площу. Йдеться про так зване Марсове поле, на якому поруч із вояками УПА на початку весни почали ховати загиблих у російсько-українській війні Героїв. За цей час тут спочило 40 новітніх Героїв.
  • Упродовж 2022 року з 237 мешканцям області з обласного бюджету відшкодували понад 1,5 млн грн за кредитами, отриманими на впровадження заходів з енергозбереження. Про це повідомляє Львівська ОВА. А 16 ОСББ області, які скористалися програмою енергомодернізації багатоквартирних будинків «Енергодім», найближчим часом з обласного бюджету отримають відшкодування частини відсоткової ставки – загалом майже 634 тис. грн.
  • Директора львівської компанії «Білдерпоінт» Вадима Бабича підозрюють у присвоєнні 5 млн грн. Підозру вручила Рівненська обласна прокуратура. Крадіжка, в якій підозрюють чоловіка, відбулась ще у 2017 році під час ремонту автомобільної дороги у Костопільському районі (Рівненська область). Компанія отримала 10 млн грн авансу на поточний середній ремонт траси, однак, як встановило слідство, виконала робіт лише на трохи більше, ніж 5 млн грн. Інші 5 млн грн директор компанії «Білдерпоінт», за підозрою, привласнив.
  • Національний банк України з 21 травня року скасує обмеження на встановлення курсу, за яким банки можуть продавати готівкову іноземну валюту клієнтам. Раніше відповідний курс не мав відхилятися від офіційного більш ніж на 10%. Також скасували аналогічні обмеження на встановлення курсу, за яким банки списують з рахунків клієнтів кошти в гривні, якщо клієнти розраховуються гривневими картками за кордоном. Крім того, НБУ тимчасово зменшив щомісячний ліміт на зняття за кордоном готівки з гривневих рахунків, відкритих в українських банках, до 50 тис. грн в еквіваленті (раніше було 100 тис. грн).
  • У Львові відкрили статуї левів на польському військовому меморіалі, що є частиною Личаківського кладовища і більше відомий під назвою «Цвинтар орлят». Про це написав міський голова Львова Андрій Садовий: «Багато чого в історії було між українцями та поляками. Могили наших предків по обидва боки кордону є свідками конфліктів і взаємних кривд. І хоча це давні справи, часто вони ставали на перепоні взаєморозумінню… Ця війна показала хто друг, а хто ворог. Нехай ці леви на Польських військових похованнях у Львові, які свого часу були об‘єктом суперечки та стояли закритими, стануть кроком до остаточного взаємного прощення за минулі кривди».

Матеріал підготовлено за підтримки New Democracy Fund. Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію New Democracy Fund.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2022/05/20/vazhlyvi-podiyi-lvova-ta-oblasti-za-20-travnya/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.