- NGL.media - https://ngl.media -

Важливі новини Львова та області за 5 травня

05.05.2022 @ 20:00 в Львів,Новини

  • У Львові на вулиці Пулюя відкрили друге модульне містечко для переселенців де зможуть проживати 320 людей. Тут 120 тимчасових будинків Як повідомили у Львівській міськраді, наступного тижня планують відкрити ще одну локацію на Сихові. Це забезпечить тимчасове житло для близько тисячі громадян. Модульні будиночки для переселенців Львову безкоштовно передав польський уряд за підтримки Міністерства розвитку громад та територій. Натомість міська рада забезпечила містечко відповідними комунікаціями, облаштувала побут та благоустрій. Проживати у модульному містечку переселенці зможуть до середини осені. До того часу місто планує викупити для потреб переселенців квартири або збудувати постійне житло. Загалом у Львові буде три контейнерні містечка для переселенців. Крім цього, на вул. Тракт Глинянський вже почали будувати котеджні будиночки для вагітних жінок-переселенок.
  • Сьогодні, 5 травня, набули чинності зміни до Порядку надання допомоги на проживання переселенцям, які зареєстровані в Єдиній інформаційній базі даних про ВПО. Уряд ухвалив рішення, яке забезпечує виплату допомоги на проживання в розмірі 3000 гривень на місяць дітям, які є внутрішньо переміщеними особами і перемістились без супроводу законного представника. Крім того, з травня допомога надається переселенцям, які перемістилися з тимчасово окупованої території Криму, території громад, що розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні). Для осіб з інвалідністю та дітей допомога становить 3000 гривень на місяць, а для інших осіб – 2000 гривень. Для призначення допомоги подається відповідна заява та документи, що підтверджують особу та ІПН. Заяви приймають за місцем фактичного перебування людини або через додаток «Дію». Станом на 5 травня в області загальна кількість осіб, які зареєстровані в Єдиній інформаційній базі даних про внутрішньо переміщених осіб становить понад 230 тисяч осіб.
  • Міністерство аграрної політики та продовольства України спільно з Zernotorg створили сайт для пошуку регіональних постачальників товарів для продуктових мереж. Запуск такої платформи має допомогти регіональним виробникам, які втратили ринки збуту у зв’язку з бойовими діями,  освоїти нові канали збуту та полегшить комунікацію між виробниками продуктів харчування і торговельними мережами. В департаменті агропромислового розвитку Львівської ОВА пояснили, що реалізовувати продукцію через сайт pererobka.org.ua дуже просто. Необхідно лише зареєструватися на сервісі, заповнити інформацію про компанію та додати пропозиції та попит по товарах.
  • McDonald’s закрив усі ресторани в Україні до кінця війни. Ресторани мережі, які припинили працювати в усій Україні з першого дня війни, не працюватимуть до завершення бойових дій. Усі продукти, які зберігались в ресторанах мережі, передали в гуманітарні штаби. Зараз компанія займається гуманітарною допомогою та продовжує виплачувати зарплати 10 000 своїм працівникам в Україні. Про це йдеться у відповіді прес-служби компанії. Загалом мережа в Україні налічує понад 110 закладів.
  • У Львівській міській ради звільнили чиновницю, яка в час війни вдвічі збільшила ціну квартирантам за оренду житла. Вона визнала свою помилку і сама написала заяву на звільнення. Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий. У міськраді не розголошують посаду працівниці, зазначаючи, що вона не займала керівної посади. Нагадаємо, ще на початку війни мер Львова Андрій Садовий закликав власників житла не підвищувати цін на оренду. Він застеріг, що ті, хто підвищуватиме ціни на житло у час війни, вважатимуться мародерами, а інформацію про них робитимуть публічною.

 

Матеріал підготовлено за підтримки New Democracy Fund. Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію New Democracy Fund.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2022/05/05/vazhlyvi-novyny-lvova-ta-oblasti-za-5-travnya/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.