- NGL.media - https://ngl.media -

Важливі події Львова та області за 15 березня

15.03.2022 @ 19:00 в Новини

  • Департамент економічної політики Львівської ОВА створив телеграм канал [1]  «Релокація Львівська область». Його мета —  швидкий пошук приміщень для підприємців, які вимушені перемістити свій бізнес. Вже станом на 15 березня Львівська ОВА отримала понад 100 запитів про потребу релокації. Переважно це представники харчової, легкої промисловості, машинобудування, фармацевтики. Власників вільних приміщень у Львівській області  просять звернутися через телеграм-канал до Львівської ОВА та зазначати характеристики приміщення, локацію та номер телефону. В свою чергу, підприємці можуть опублікувати оголошення, в якому зазначити свої потреби та вимоги до приміщень.
  • Освітяни Львівщини виступають проти скасування ЗНО-2022. Відповідне звернення [2] сьогодні  направили до Міністерства освіти та науки України. Його підписали члени Ради ректорів Львівщини, Ради директорів ЗЗСО Львівщини та експертна рада при департаменті освіти Львівської ОВА. А також очільники Львівського та Дніпровського регіональних центрів оцінювання якості освіти. На думку освітян, відміна ЗНО «зруйнує сформований упродовж багатьох років ефективний державний механізм регулювання ринку освітніх послуг». Тому, з огляду на війну, пропонують продовжити реєстрацію на участь у ЗНО до липня 2022 року; передбачити дві, або й три сесії та скоротити кількість предметів ЗНО до двох. Крім того, є пропозиція розпочати навчальний рік для першокурсників в жовтні або й у листопаді 2022 року.
  • Львівській спортивні школи та секції частково відновлять свою роботу і працюватимуть не лише для львів’ян, а й для вимушених переселенців. За словами керівника управління спорту міста Львівської міської ради Антона Нікуліна, зараз багато спортивних залів залучені як тимчасовий прихисток для переселенців. Тому шукають тренерів, які могли б працювати у цих приміщеннях, а також закликають спортивні заклади, які не залучені до поселення людей, поновлювати свою роботу.
  • З 15 березня відновив роботу кінотеатр Planeta Kino, який розташований у ТЦ Forum Lviv. Як повідомив у Facebook співвласник кінотеатру Дмитро Деркач, це зробили для того, щоб підтримувати економіку та своїх працівників. Також кінотеатр знизив вартість квитків до 50 грн за сеанс та проводить безкоштовні покази. Кожного дня в кінотеатрі о 11:55 буде безкоштовний сеанс мультфільму для дітей.
  • Львівський міський центр соціальних служб запустив цілодобову лінію психологічної підтримки. Скористатися нею може кожен охочий за номером телефону 0800307305. Дзвінки з номерів будь-яких операторів є безкоштовними. Як повідомила керівниця міського центру соціальних служб Алла Горбач, зараз послугами лінії щодня користується близько 20 людей.

Матеріал підготовлено за підтримки New Democracy Fund. Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію New Democracy Fund.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2022/03/15/vazhlyvi-podiyi-lvova-ta-oblasti-za-15-bereznya/

URLs in this post:

[1] телеграм канал: https://t.me/relocationLviv

[2] звернення: https://osvita.loda.gov.ua/files/blog/842/Zvernennja_ZNO_2022.pdf?fbclid=IwAR021FHgrZFAfFbIKKaFgfqpOPXCi-NwtItwtuazxeP_VVLWOzmaNRHCAWY

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.