- NGL.media - https://ngl.media -

На дорогах Львівщини ліквідували більшість блокпостів

14.03.2022 @ 15:29 в Львів,Новини

Кількість блокпостів на Львівщині зменшили у понад 5 разів, щоб відновити логістику. Станом на 14 березня на території області їх залишилося до 100 штук. Це редакції «Наші гроші. Львів» підтвердив директор департаменту комунікацій та внутрішньої політики Львівської ОДА Дмитро Посипанко.

«Більшість самовільно створених блокпостів або вже розібрані або переформатовані у спостережні, щоб не створювати перешкод для руху транспорту територією області», – прокоментував він. 

Загалом від початку повномасштабного вторгнення Росії у Львівській області було встановлено 544 блокпости. Більшість із них мешканці збудували самовільно та встановили чергування добровольчими формуваннями. Це перешкоджало руху екстрених служб та перевезенню гуманітарних вантажів.

На сьогодні 100 блокпостів Львівщини, схему яких розробили фахівці Національної академії Сухопутних військ та військові експерти, спільно патрулює Нацполіція, СБУ, тероборона та Нацгвардія. Їхні представники мають право перевіряти документи та автомобілі на відміну від добровольців місцевих громад. Втім тотальної перевірки на дорогах Львівщини зараз немає. Документи водіїв та транспортні засоби оглядають вибірково за потреби.

Матеріал підготовлено за підтримки New Democracy Fund. Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію New Democracy Fund.

 


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2022/03/14/na-dorogah-lvivshhyny-likviduvaly-bilshist-blokpostiv/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.