- NGL.media - https://ngl.media -

«Цю війну ми вже програли», – полонені російські льотчики дали прес-конференцію

11.03.2022 @ 20:59 в Новини

Троє полонених російських льотчиків дали прес-конференцію [1] у Києві. Двоє з них були збиті і затримані у Миколаївській області, один — у Харкові.

Криштоп Максим Сергеевич (Криштоп Максим Сергійович)

Підполковник, заступник командира 47 бомбардувального авіаційного полку РФ (військова частина 45117). Одружений, двоє дітей. Мешкає в Бутурлинівці Воронезької області, на вулиці Дорожній.

Він встиг виконати три бойові вильоти над територією України, під час останнього його збили та взяли в полон:

«Третій бойовий політ виконував 6 березня. На борту було 4 тонни фугасних авіаційних бомб. Після отримання наказу і передачі координат, у процесі виконання бойового завдання я зрозумів, що ціллю є не військові об’єкти супротивника, а житлові будинки та мирні люди. Але злочинний наказ я виконав. Після скидання бомб мене збили засобами ППО України… Усвідомлюю і визнаю жахливі злочини, які я вчинив. Хочу вибачитися перед всім українським народом за те лихо, що ми їм принесли».

Головенский Алексей Сергеевич (Головенський Олексій Сергійович)

Майор авіаційного полку. Згідно з його сторінкою у «ВКонтакті [2]», народився 22 лютого 1990 року, мешкає в окупованому Сімферополі. Одружений, має сина.

Більше деталей невідомо, оскільки в нього закрита сторінка. Останній раз він був в онлайні 5 березня – цього дня його і збили.

На прес-конференції розповів, що має батьків на Полтавщині, а також родичів в інших українських містах, зокрема у Харкові живуть родичі його дружини. Сьогодні Служба безпеки України оприлюднила [3] відеозвернення його матері, яка проживає у Кременчуці на Полтавщині. Жінка попросила пробачення в українського народу за те, що не змогла виростити достойну людину.

Пілот сказав, що він в шоці від того, як «зачистили Харків», але він сам на такі завдання не літав. Олексій Головенський розповів, що виконував бойові завдання, ціллю яких була розвідка. Загалом здійснив сім вильотів.

«Моє керівництво відправило мене як наживку, на 100% смерть. ППО на території України працює відмінно. Навіщо нас відправляють як м’ясо, незрозуміло… Я дуже каюсь за виконання цих польотів, шкодую, що виконував злочинні накази», – сказав він.

Козлов Алексей Игоревич (Козлов Олексій Ігорович)

Народився 2 березня 1988 року, штурман ланки військової частини 59882, що в місті Саки (Крим). Родом із Смоленська, мешкає в окупованому Сімферополі.

Здійснив 5 бойових вильотів на територію України. 5 березня від командира частини отримав наказ здійснити політ над територією України з метою виявлення комплексів ППО ЗСУ і був збитий.

«Я хочу звернутись до українського народу. Від чистого серця хочу вибачитись перед всіма мешканцями України. Я розумію, що такі дії неможливо пробачити. Немає нам виправдання і пробачення. Хочу звернутись до військових сил РФ: не виконуйте злочинні наказали свого керівництва. Виконання цих наказів призводить до руйнування інфраструктури, міст і сіл, загибелі мирного населення. Подумайте, чим раніше ми зупинимо війну, тим раніше зупиниться загибель мирних мешканців. Щодня війна забирає тисячі людських життів, а людське життя безцінне», – сказав Олексій Козлов.

 

Матеріал підготовлено за підтримки Інтерньюс Нетворк. Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію Інтерньюс Нетворк.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2022/03/11/vvazhayu-shho-tsyu-vijnu-my-vzhe-prograly-poloneni-rosijski-lotchyky-daly-pres-konferentsiyu/

URLs in this post:

[1] прес-конференцію: https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=W7UpswG_WrE&feature=youtu.be

[2] ВКонтакті: https://vk.com/id65789478

[3] оприлюднила: https://www.facebook.com/SecurSerUkraine/videos/4878246082257594/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.