- NGL.media - https://ngl.media -

Як працює повітряна тривога і чому потрібно щоразу йти в укриття

04.03.2022 @ 16:51 в Новини

Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Львівській області пояснило, яким чином сповіщають населення про небезпеку.

Повітряна тривога оголошується, коли сили протиповітряної оборони сповіщають про рух ворожих літаків у напрямку області або є підтвердження запуску балістичних ракет. Точне місце, куди може влучити ракета, чи який населений пункт атакує літак, визначити важко. А тому про небезпеку повідомляють кожного разу.

Рятувальники радять не нехтувати безпекою і завжди якомога швидше переміщатись в укриття, скільки б разів на день не звучали сирени. «Повітряна тривога буде оголошуватися стільки разів, скільки цього вимагатиме ситуація! Адже це рятує людські життя! Будь ласка, переміщайтеся після таких сигналів негайно в укриття», – повідомило управління.

Нагадаємо, що в Україні запустили додаток «Повітряна тривога», який сповіщатиме про небезпеку у конкретному регіоні. Його створили за підтримки Міністерства цифрової трансформації України. Завантажити можна у Play Market [1] та AppStore [2].

У Львові та області сигнали можна отримувати і через телеграм-канал «Оповіщення ЦЗ [3]».

Матеріал підготовлено за підтримки New Democracy Fund. Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію New Democracy Fund.

Львівські укриття: паркінги, бари, школи й підвали [4]


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2022/03/04/yak-pratsyuye-povitryana-tryvoga-i-chomu-potribno-shhorazu-jty-v-ukryttya/

URLs in this post:

[1] Play Market: http://https/bit.ly/3swT9ma

[2] AppStore: https://apple.co/3hqmmJh

[3] Оповіщення ЦЗ: https://t.me/dczloda

[4] Львівські укриття: паркінги, бари, школи й підвали: https://ngl.media/2022/03/04/lvivski-ukryttya-parkingy-bary-shkoly-j-pidvaly/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.