- NGL.media - https://ngl.media -

АМКУ оштрафував київські фірми за махінації на торгах в Ужгороді

07.02.2022 @ 08:30 в Наслідки,Новини

Західне міжобласне територіальне відділення Антимонопольного комітету оштрафувало [1] пов’язані компанії «Євротерм технолоджі» та «Українська енергопромислова група» за фіктивну конкуренцію на тендері від Ужгородської школи №8. Фірми отримали штраф у 68 тис. грн (по 34 тис. грн кожна) та заборону брати участь у відкритих торгах на три роки.

Компанії змагались на тендері від Ужгородської школи №8, яка замовила водогрійний котел Колві-600 за 345 тис. грн. Як ми раніше повідомляли [2], «Євротерм технолоджі» здає в суборенду «Українській енергопромисловій групі» офіс у Київській області та виробничі приміщення у Чернігові.

Також «Українська енергопромислова група» не завантажила усіх потрібних документів. Фірма подала лише дозвільні документи, такі як сертифікат експертизи та декларацію відповідності. При цьому вони були видані не цій компанії, а її конкурентові, «Євротерм Технолоджі», яка є виробником котлів.

Антимонопольний комітет підтвердив ці ознаки, а також додав ще кілька інших. Наприклад, обидві компанії подали пропозиції у той же день із спільної IP-адреси. А їхні документи мали ідентичні властивості pdf-файлів. А ще між фірмами існували господарські відносини, відбувались банківські перерахунки, а «Укренергопром» є офіційним представником продукції, виготовленої «Євротерм Технолоджі».

В середині листопада 2021 року АМКУ надіслав фірмам попередні висновки по справі, але вони не надали своїх заперечень чи спростувань. Однак згодом обидві компанії визнали порушення.

Про компанії

ТОВ «Євротерм Технолоджі» зареєстровано у Києві, а його власником є Олег Вайсбурд. З початку 2021 року компанія отримала держзамовлень на 7,1 млн грн.

ТОВ «Українська енергопромислова група» також прописана в Києві, а бенефіціаром зазначено Вадима Татарчука. Фірма не отримувала державних контрактів у 2022 році, але у 2021-му підписала договорів на 9 млн грн.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2022/02/07/amku-oshtrafuvav-kyyivski-firmy-za-mahinatsiyi-na-torgah-v-uzhgorodi/

URLs in this post:

[1] оштрафувало: https://westernmtv.amcu.gov.ua/npas/pro-porushennya-zakonodavstva-pro-zahist-ekonomichnoyi-konkurenciyi-ta-nakladennya-shtrafu-38

[2] повідомляли: https://ngl.media/2020/12/17/vyrobnyk-kotliv-pryviv-svogo-suborendarya-na-tender-vid-zakarpatskoyi-shkoly/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.