- NGL.media - https://ngl.media -

Пов’язана конкурентка допомогла місцевому ФОПу виграти тендер на харчування хворих у Моршині

03.02.2022 @ 08:30 в Львів,Новини

Моршинська міська лікарня підписала договір [1] на послуги з харчування хворих вартістю 2,15 млн грн із приватним підприємцем Романом Пельвецьким. На тендері він конкурував із технічною учасницею.

Роман Пельвецький надаватиме кейтерингові послуги у лікарні до кінця 2022 року. Згідно з умовами договору, підприємець забезпечуватиме харчування на 24 тис. ліжко/днів. Вартість меню одного дня становитиме 90 грн.

Окрім переможця участь у закупівлі взяла лише одна підприємиця ‒ Руслана Пилипенко. Вартість її послуг була всього на 200 грн дорожчою, але учасники не торгувались на аукціоні.

У будь-якому випадку Руслана Пилипенко не мала шансів на перемогу у закупівлі. Вона не надала інформації про аналогічний досвід, приклад затвердженого меню та відомостей про працівників і обладнання.

Співпраця родинних кланів

Роман Пельвецький одружений із чиновницею Моршинської міської ради Наталією Пельвецькою (дівоче прізвище Гульчій). Вона працює [2] головним спеціалістом з питань охорони праці, використання трудових ресурсів та зайнятості населення.

У серпні на аналогічній закупівлі від Моршинської лікарні Роман Пельвецький змагався [3] із Миколою Гульчієм, тобто зі своїм тестем.

Микола Гульчій того разу також не завантажив необхідних для перемоги документів, хоча має успішний досвід у публічних закупівлях. Він отримав [4] 3,8 млн грн школи-ліцею Моршина на послугах з харчування.

На торгах він переважно конкурує із родиною Пилипенків. Окрім Оксани Пилипенко, це ще її чоловік‒ Володимир Пилипенко і тесть ‒ Віталій Пилипенко. Усі вони приходять на торги без можливості перемогти, відграючи роль «спаринг-партнера».

Також документи, які завантажували Роман Пельвецький та Оксана Пилипенко на попередні закупівлі, мають ідентичні дефекти друку чи сканування. Що свідчить про те, що їх, ймовірно, зробили на одній техніці.

Відкрийте у новому вікні, щоб роздивитись ближче

Про постачальника

Приватний підприємець Роман Пельвецький зареєстрований у cелі Кавсько на Львівщині. За даними аналітичної платформи Youcontrol [5], з початку 2018 року він підписав контрактів на майже 5 млн грн.

 

Матеріал підготовлено за підтримки Інтерньюс Нетворк в рамках проєкту «Виробництво та популяризація журналістських розслідувань у Західній Україні». Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію Інтерньюс Нетворк.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2022/02/03/tehnichna-uchasnytsya-dopomogla-mistsevomu-fopu-vygraty-tender-na-harchuvannya-hvoryh-u-morshyni/

URLs in this post:

[1] договір: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2021-12-23-004425-b

[2] працює: https://public.nazk.gov.ua/documents/d435720d-be36-4a50-af6b-1e2fb136e144

[3] змагався: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2021-06-24-006860-c

[4] отримав: https://clarity-project.info/tenderer/1864218557

[5] Youcontrol: https://youcontrol.com.ua/contractor/?id=28055427&tb=government-procurement

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.