- NGL.media - https://ngl.media -

Начальника львівського управління Держрибагенства відпустили під заставу у 49 тисяч

11.01.2022 @ 10:46 в Львів,Новини

Слідчий суддя Личаківського районного суду Львова Дмитро Рудаков дозволив випустити під заставу у 49 тис. грн начальника [1] управління Державного агентства рибного господарства Львівщини Леоніда Кравця, якого підозрюють у налагодженні [2] схеми з отримання хабарів за розведення риби без дозвільних документів. У відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури нам повідомили, що він вже вийшов під заставу.

Джерело: ухвала [3] суду, оприлюднена 6 січня 2021 року.

Повідомлення про підозру керівник обласного управління також отримав 4 січня. А кримінальне провадження та розслідування схеми, у створенні якої підозрюють Кравця, триває з липня 2021 року. Саме тоді правоохоронці затримали [4] інспектора рибоохоронного патруля під час отримання 30 тис. грн хабара. За цю суму інспектор мав не помічати відсутність дозвільних документів для розведення риби у фермерського господарства «Короп» та те, що термін дії договору оренди на ділянку закінчився. При цьому свої дії інспектор узгоджував з керівником обласного управління.

Важливим фактом, за повідомленням ДБР, є те, що фермер заздалегідь подав усі необхідні документи для продовження оренди земельної ділянки. Проте з невідомих причин його запит не розглядався.

Тоді ж у липні оголосили про підозру лише інспектору рибоохоронного патруля, якого і затримали під час отримання грошей. За вказівками інспектора, фермер поклав 30 тис. грн у автомобіль «Hyundai Elantra», на підлокітник між передніми сидіннями. Пізніше з’ясувалось, що авто офіційно не належить інспекторові і його власник неодноразово намагався скасувати [5] арешт автомобіля.

Щодо керівника управління Державного агентства рибного господарства Львівщини Леоніда Кравця, то за даними слідства [2], він «організував схему одержання на систематичній основі коштів від суб’єктів господарювання за безперешкодне здійснення діяльності у сфері рибного господарства на околицях Львова, без необхідних документів дозвільного характеру».

Слідчі просили для нього як запобіжний захід тримання під вартою або заставу у 500 тис. грн. Попри те, що суддя не підтримав такий розмір застави, на майно підозрюваного було накладено арешт [6].

Наразі підозрюваному інкримінують ч.3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Посаду начальника управління Держрибагенства на Львівщині Леонід Кравець обіймає з грудня 2019 року.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2022/01/11/nachalnyka-derzhrybagenstva-vidpustyly-pid-zastavu-u-49-tysyach-gryven/

URLs in this post:

[1] начальника: https://public.nazk.gov.ua/documents/aa02bd0f-a600-422e-8799-391191263d18

[2] налагодженні: https://www.gp.gov.ua/ua/posts/sxema-oderzannya-xabariv-za-bezpereskodne-rozvedennya-ribi-pidozryuyut-nacalnika-lvivskogo-oblupravlinnya-derzribagentstva

[3] ухвала: https://reyestr.court.gov.ua/Review/102412088

[4] затримали: https://dbr.gov.ua/news/dbr-prodovzhue-vikorinyuvati-habarnictvo-sered-posadovciv-vikrito-patrulnogo-z-dnipra-policejskogo-poltavshhini-ta-inspektora-ribohoroni-na-lvivshhini

[5] скасувати: https://ngl.media/2021/10/12/vlasnyk-ne-zmig-skasuvaty-aresht-na-avto-yake-figuruye-u-spravi-otrymannya-habarya/

[6] арешт: https://reyestr.court.gov.ua/Review/102412095

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.