- NGL.media - https://ngl.media -

Ринок «Підзамче» переписали на племінницю Козловського

04.01.2022 @ 11:54 в Львів,Новини

На початку січня цього року власницею підприємства «Винниківський шлях» стала Віталія Дяченко, племінниця депутата Львівської облради від «Європейської солідарності» Григорія Козловського. Саме ця компанія тепер володіє ринком «Підзамче», який за сумнівних обставин вибув із комунальної власності.

Віталія Дяченко (фото із соцмереж)

До 2 січня цього року, згідно з даними YouControl, компанією володіла Юлія Козловська, дружина депутата.

Нагадаємо, два ринки Львова, «Винниківський» та «Підзамче», були в комунальній власності міста і їх роками орендувало [1] товариство «Дари Львівщини. Аж поки власницею цієї компанії не стала Софія Максимець, донька Григорія Козловського. Тоді реєстратори внесли в реєстр нерухомості записи, що майно ринків є у приватній власності цієї компанії. А потім «Дари Львівщини» віддали два майнових комплекси в іпотеку двом підприємствам: «Винниківський шлях» і «Галицький шлях».

Поліція веде досудове розслідування того, як майно ринків перейшло в приватну власність, оскільки за договором купівлі-продажу ТОВ «Дари Львівщини» набуло право власності лише на оборотні матеріальні засоби двох ринків при реорганізації, а в актах прийому-передачі було відсутнє будь-яке нерухоме майно.

Натомість Львівська міськрада визнала право власності [2] на два ринки Львова за «Дари Львівщини» та право постійного користування землею під ними в обмін на 18,53 млн грн. У кінці року через суд компанія скасувала [3] арешт на обидва ринки і майно майже одразу переписали [4] на «Винниківський шлях» і «Галицький шлях» на підставі договорів «про задоволення вимог іпотекодержателів за рахунок предмета іпотеки».

Власником «Галицького шляху», яке тепер контролює ринок «Винниківський», є Олексій Різник, юрист Козловського і депутат Львівської міської ради від «Європейської солідарності».

Нова власниця «Винниківського шляху» Віталія Дяченко відома тим, що сплатила [5] 1 млн 50 тис. грн відшкодування в бюджет міста Львова за користування земельною ділянкою на вулиці Липинського у Львові. Ця ділянка була вкрадена в міста, а потім на ній збудувала житловий комплекс компанія «Авалон», до якої був причетний Григорій Козловський.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2022/01/04/rynok-pidzamche-perepysaly-na-pleminnytsyu-kozlovskogo/

URLs in this post:

[1] орендувало: https://ngl.media/2020/05/26/kozlovskyj-vyhodyt-na-rynok/

[2] визнала право власності: https://ngl.media/2021/06/04/rynky-vynnykivskij-ta-pidzamche-viddadut-kozlovskomu-za-18-53-mln-grn-sud-zatverdyv-myrovu/

[3] скасувала: https://ngl.media/2021/11/30/kozlovskyj-skasuvav-aresht-na-majno-vynnykivskogo-rynku/

[4] переписали: https://ngl.media/2021/12/13/rynky-pidzamche-ta-vynnykivskyj-perepysaly-na-druzhynu-ta-yurysta-kozlovskogo/

[5] сплатила: https://ngl.media/2020/04/09/pleminnytsya-kozlovskogo-zaplatyt-lvovu-ponad-1-mln-grn-za-korystuvannya-dilyankoyu-na-lypynskogo/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.