- NGL.media - https://ngl.media -

Депутати виділили ще одну ділянку під будівництво житла з порушенням генплану

05.11.2021 @ 11:45 в Львів,Новини

Депутати Львівської міської ради 4 листопада під час засідання сесії виділили ТОВ «Спецбудмонтажпроект» земельну ділянку на вул. Садовій 2-а під будівництво житла.

«Спецбудмонтажпроект» володіє там нежитловими будівлями. Компанії передадуть в оренду на 10 років 0,3115 га, сплата орендної плати становитиме приблизно 280 тис. грн/рік. Землю передають для будівництва будівлі змішаного використання із житловими одиницями у верхніх поверхах.

За передачу землі проголосувало 42 депутати.

Згідно з генпланом, ця територія належить до зони промислових підприємств. А за зонінгом – до зони Г-6 (торговельна зона). У цій зоні передбачене розміщення ринків, магазинів та торговельних центрів. Згідно з цими документами, будівництва житла тут не можливе, тому в інформаційній записці посилаються на зміни до детального плану території.

Детальний план території у межах вул. Кульпарківської, Садової, Петлюри, Любінської, залізничної колії затвердили ще у 2014 році. Але в 2017 році виконком Львівської міськради своїм рішенням вніс до нього зміни – замінив вказану зону Г-6 та сусідню КС-5 на Г-2, де в допустимих видах забудови можливі такі змішані будівлі.

Водночас вносити зміни до зонування можуть лише депутати, а не виконком, тому часто такі ДПТ в судах визнають протиправними. Крім того, згідно з проєктним планом в змінах до детального плану території, на частині колишньої КС-5 справді планували житло. А от на Г-6, де тепер хочуть будувати будівлі змішаного використання, не вказано житлових будівель, а основний проєктований об’єкт – це будівля обслуговування.

Одна з існуючих будівель на ділянці. Фото: ЛМР

До проєкту ухвали щодо передачі ділянки були подібні зауваження. Наприклад, начальник управління земельних ресурсів міськради Сергій Коровайник відмітив, що це нове житлове будівництво. Таке ж зауваження в заступника міського голови з містобудування Любомира Зубача. А Гелена Пайонкевич,‒ директорка юридичного департаменту, звернула увагу на дані генплану та зонінгу на цій території.

Під час пленарного засідання сесії Сергій Коровайник повторно наголосив, що ухвала передбачає нове будівництво, а жителі сусідніх будинків висловлювались проти такого рішення.

ТОВ «Спецбудмонтажпроект» зареєстроване у Пустомитах, а його власниками є Роман Кулиняк, Оксана Балабух та Петро Березюк.

 

Матеріал підготовлено за підтримки Інтерньюс Нетворк в рамках проєкту «Виробництво та популяризація журналістських розслідувань у Західній Україні». Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію Інтерньюс Нетворк.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2021/11/05/deputaty-vydilyly-shhe-odnu-dilyanku-pid-budivnytstvo-zhytla-z-porushennyam-genplanu/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.