- NGL.media - https://ngl.media -

Після торгів між мером та депутатами на проспекті Чорновола з’явиться багатоповерхівка з офісами

04.11.2021 @ 13:43 в Львів,Новини

Міський голова Львова Андрій Садовий відкликав вето на ухвалу про виготовлення технічної документації на ділянку для будівництва офісно-житлової будівлі на проспекті В’ячеслава Чорновола, 65.

Йдеться про земельну ділянку площею 0,6 га поблизу супермаркету «Арсен». Тут компанія ТОВ «Львівський універсам» хоче збудувати торгово-офісну будівлю з громадськими приміщеннями та житлом у верхніх поверхах. Також передбачена дворівнева підземна автостоянка.

Щодо цього будівництва на минулому засіданні сесії 7 жовтня депутат від партії «Європейська солідарність» Назарій Бебрека заявив про конфлікт інтересів. Він є співвласником компанії «Львівська інвестиційна компанія», яка будує під брендом «Нова оселя». У коментарі редакції «Наші гроші. Львів» депутат зазначив, що ця фірма веде переговори щодо купівлі або спільної реалізації майна на проспекті В’ячеслава Чорновола, 65.

Саму ж ухвалу тоді підтримало 46 депутатів, однак міський голова Львова Андрій Садовий зупинив її та направив на повторний розгляд. Його зауваження полягали в тому, що забудовник не вказав, скільки поверхів у будівлі займатимуть офіси, а скільки – житло. Також частина земельної ділянки розташована в зоні транспортної інфраструктури, де є проїзди і тротуари, а будівництво заборонене.

Тепер ж, на сесії 4 листопада, питання про повторний розгляд вилучили з порядку денного, оскільки Андрій Садовий відкликав своє вето, пояснили в прес-службі ЛМР. А взамін депутати міської ради проголосували за облаштування там пішохідного бульвару. Він пролягатиме від кільця проспекту В’ячеслава Чорновола – вул. В’ячеслава Липинського до вул. Варшавської.

На засіданні колегії Львівської міської ради 3 листопада Андрій Садовий пообіцяв тут «повністю шикарний проспект». А вже на засіданні сесії заступник міського голови з містобудування Любомир Зубач зазначив, що «є підприємці, які готові долучитись до цього проекту».

Про будівництво

Ділянку на проспекті В’ячеслава Чорновола, 65 компанія «Львівський універсам» використовує для обслуговування магазину ще з 1996 року. Тепер ж компанія хоче збудувати тут змішану будівлю, а для цього їй треба оформити право оренди на ділянку. Поблизу неї розташовані вже збудовані 22-поверхова будівля ЖК «Щасливий» Platinum та ЖК «Сіті» на 20 поверхів.

Як вказано в проєкті ухвали, управління архітектури та урбаністики має протягом місяця проаналізувати містобудівну ситуацію в районі цієї ділянки, визначити можливі проблемні аспекти нового будівництва. А забудовникові рекомендують підписати меморандум з Львівської міської радою, щоб долучитися до покращення інфраструктури в цьому мікрорайоні.

Власниками «Львівського універсаму» є львів’яни Зоя Данилюк та Михайло Новак. Раніше Зоя Данилюк входила до власників Львівського горілчаного заводу «Гетьман», зараз вона очолює ТОВ «Виробничо-комерційна фірма «Гетьман-дистрибуція» .

Нагадаємо, ділянка на проспекті В’ячеслава Чорновола, 65 належить до зони громадської забудови. Допустимими видами тут дозволене змішане будівництво – з громадськими приміщеннями на нижніх поверхах та житлом на верхніх. Однак виконком дозволяє в цій зоні звичайні багатоповерхівки, де під громадські потреби виділяють перший поверх. Про це редакція «Наші гроші. Львів» пояснює в тексті «Тут міг бути ваш офіс [1]».

 

Матеріал підготовлено за підтримки Інтерньюс Нетворк в рамках проєкту «Виробництво та популяризація журналістських розслідувань у Західній Україні». Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію Інтерньюс Нетворк.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2021/11/04/pislya-torgiv-mizh-merom-ta-deputatamy-na-prospekti-chornovola-z-yavytsya-bagatopoverhivka-z-ofisamy/

URLs in this post:

[1] Тут міг бути ваш офіс: https://ngl.media/2019/10/28/tut-mih-buty-vash-ofis/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.