- NGL.media - https://ngl.media -

Депутати передумали віддавати сім соток на Погулянці

04.11.2021 @ 13:17 в Львів,Новини

Депутати Львівської міськради сьогодні, 4 листопада, підтримали позицію міського голови і не надали земельну ділянку на вул. Погулянка, 43 ТОВ «Вілла Погулянка». Цей пункт вилучили з порядку денного. Як повідомили в прес-службі ЛМР, депутати вирішили не долати вето міського голови.

Ділянка розташована на куті вулиць Погулянка і Вахнянина, більшість її площі вільна від забудови. Нагадаємо, компанія претендувала [1] 0,075 га, хоча на землі є лише дві будівлі малою площею: гараж і сарай площею 15,5 і 17,2 кв. м, які належать «Вілла Погулянка». Крім того, цільове призначення мало б бути під багатоквартирний будинок, що означає майбутнє будівництво житла на цій землі.

Під час засідання 7 жовтня депутати підтримали ухвалу, «за» проголосувало 37 депутатів, ще четверо утримались. Втім міський голова зупинив цю ухвалу.

Згідно з його зауваженнями, первинне право власності на сарай площею 17,2 кв. м по вул. Погулянці, 43 зареєстрували на підставі заяви і висновку. Однак законодавство не передбачає такі підстави первинної реєстрації прав власності. Також, значна частина земельної ділянки є вільною від забудови, а тому доцільно її продати на конкурентних засадах і таким чином поповнити бюджет міста.

Одна з будівель на ділянці. Фото ЛМР

На засіданні колегії Львівської міської ради 3 листопада заступник міського голови Андрій Москаленко розповів, що в міській раді виїжджали на огляд цієї ділянки. За його словами, вона є вільною, розташована біля пам’ятки архітектури, тому важливо узгодити, як «це все може виглядати», не всі моменти в контексті історичної спадщини обговорені.

Але як повідомили в прес-службі, в результаті депутати вирішили не долати вето, відтак ділянку не передадуть ТОВ «Вілла Погулянка».

ТОВ «Вілла Погулянка» засноване майже три роки і першим його власником був Микола Шевчук із села Переспа Сокальського району. Тепер основним власником (75% у статутному капіталі) є Юрій Авдейчик, який у 2015 році балотувався до Львівської міськради від Блоку Петра Порошенка «Солідарність». Авдейчик є засновником ТОВ «Львівський вал», керує ТОВ «Паща Лева» сина нардепа Ярослава Дубневича і Львівською обласною організацією політичної партії «Українська стратегія Гройсмана».

І гараж, і сарай передали в статутний капітал компанії її засновники у 2019 році. Так, історія гаража почалась у 2016 році. Тоді його та торгах придбав [2] Різник О.Р. (ймовірно, депутат Львівської міськради від Європейської солідарності Олексій Різник), у 2018 році його в нього викупив Тарас Каблак, який подавав декларацію як помічник судді [3] у Восьмому апеляційному адміністративному суді. Через рік Каблак вніс майно до статутного капіталу «Вілла Погулянка».

Сарай до статутного капіталу внесли Юрій та Галина Індучні у липні 2019 року. Нерухомість вони отримали у власність на підставі заяв від травня 2019 року, виданих нотаріусом.

 

Матеріал підготовлено за підтримки Інтерньюс Нетворк в рамках проєкту «Виробництво та популяризація журналістських розслідувань у Західній Україні». Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію Інтерньюс Нетворк.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2021/11/04/deputaty-peredumaly-viddavaty-sim-sotok-na-pogulyantsi/

URLs in this post:

[1] претендувала: https://ngl.media/2021/10/07/deputaty-viddaly-sim-sotok-zemli-pid-dvoma-budkamy-na-pogulyantsi/

[2] придбав: https://setam.net.ua/auction/138599

[3] помічник судді: https://public.nazk.gov.ua/documents/9c77c470-8f34-41ac-b238-6bd35f929203

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.