- NGL.media - https://ngl.media -

Попри перевищення висотності суд не зупинив будівництво будинку біля Стрийського парку

03.11.2021 @ 08:30 в Львів,Новини

Львівський окружний адміністративний суд зупинив дію наказу про скасування дозволів на будівництво клубного будинку «Мій на Карманського». Йдеться про п’ятиповерхівку на вул. Петра Карманського, 6 у Львові біля Стрийського парку.

Джерело: ухвала [1], опублікована 1 листопада 2021 року

Навесні минулого року інспекція ДАБК у Львові видала наказ, яким анулювала дозвіл на будівельні роботи для клубного будинку «Мій на Карманського». Тепер ж суддя Наталія Сподарик зупинила дію цього наказу і в такий спосіб підтримала заяву ОСББ «Нова громада» про забезпечення позову. Їхній представник в суді зазначив, що через припинений дозвіл можливі значні матеріальні втрати. Його відновлення дозволить законсервувати фактично завершену новобудову для осінньо-зимового періоду.

Загалом ОСББ хоче визнати протиправним і скасувати наказ про анулювання дозволу. Мешканці вважають, що в своєму акті інспекція ДАБК неправомірно визначила будівельні порушення.

Наприклад, вона вказала ситуативні виробничі порушення технічних норм та ДБН, які не впливають загалом на безпеку будівництва чи відхилення від проєкту. А також знайшла недоліки в проєктній документації, хоча сама ж погодила на її основі дозволи в 2018 році. На думку ОСББ «Нова громада», інспекції ДАБК тоді варто було б звернути уваги на помилки в проєкті, якщо вони справді були.

Як вказує замовник, цей акт інспекція не надала ані йому, ані генпідрядникові будівництва, його ніхто не підписував. Так само цей документ не надіслали в межах судових справ.

Окрім анульованого дозволу на будівництво, ОСББ також намагається [2] скасувати цьогорічний припис інспекції ДАБК у Львові про зупинення будівельних робіт для клубного будинку «Мій на Карманського». В межах цієї справи «Нова громада» хоче скасувати і 840 тис. грн штрафу від інспекції за містобудівні порушення.

Про будівництво

Замовником будівництва на вул. Петра Карманського є ОСББ «Нова громада», яке очолює Зінаїда Горбач. Містобудівні умови та обмеження мешканці отримали [3] ще в листопаді 2017 року. Як з’ясували [4] «Наші гроші. Львів», виконком дозволив будівництво, порушивши встановлену для цієї території максимальну висоту.

Її погодили звести на 22,5 метрів, хоча містобудівна документація дозволяє тут лише 18 метрів, тобто – на 4,5 метрів нижче. Окрім того, в самих містобудівних зазначили 4 поверхи будівлі, також підвальний і цокольний, а насправді житло продають на 5 повноцінних поверхах.

Як вказано на сайті [5] забудовника, клубний будинок «Мій на Карманського» − апартаменти бізнес-класу. Тут передбачено 17 квартир та підземний паркінг на 24 паркомісця.

 

Матеріал підготовлено за підтримки Інтерньюс Нетворк в рамках проєкту «Виробництво та популяризація журналістських розслідувань у Західній Україні». Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію Інтерньюс Нетворк.

Міська рада дозволила звести «клубний» багатоповерховий будинок у садибній зоні із порушенням висотності [4]


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2021/11/03/popry-perevyshhennya-vysotnosti-sud-prodovzhyv-budivnytstvo-budynku-bilya-stryjskogo-parku/

URLs in this post:

[1] ухвала: https://reyestr.court.gov.ua/Review/100647433

[2] намагається: https://reyestr.court.gov.ua/Review/97872062

[3] отримали: https://www8.city-adm.lviv.ua/Pool/Info/doclmr_1.NSF/(SearchForWeb)/A3939ABBA67F40B7C22581DB004CAF6C?OpenDocument

[4] з’ясували: https://ngl.media/2019/08/08/mis-ka-rada-dozvolyla-zvesty-klubnyy-bahatopoverkhovyy-budynok-u-sadybniy-zoni-iz-porushenniam-vysotnosti/

[5] сайті: https://karmanskogo.lvivbud.com/?utm_source=lun.ua&utm_medium=referral&utm_content=1489282159.1621943466&utm_term=6369

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.