- NGL.media - https://ngl.media -

Харківських підприємців оштрафували за змову на тендері від дрогобицької спортшколи

29.10.2021 @ 09:00 в Наслідки,Новини

Адміністративна колегія західного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету оштрафувала [1] двох харківських підприємців за узгоджені дії під час закупівлі велосипедів для спеціалізованої дитячо-юнацької школи з велоспорту «Медик», що у Дрогобичі.

Як раніше повідомляли [2] «Наші гроші. Львів», у травні 2020 року Ігор Шевченко та Юрій Синюков вдавали фіктивну конкуренцію на торгах від спортивної школи. Сума закупівлі становила майже 300 тис. грн, а підприємці отримали 136 тис. грн штрафу (по 68 тис. грн кожен).

І Синюков, і Шевченко зареєстровані у Харкові та в державному реєстрі юридичних осіб у них однаковий номер мобільного телефону. Під час аукціону учасники не торгувались та завантажили файли із однаковою назвою, зокрема,  «Scan_20200325_141054» – це перша сторінка аналогічного договору Ігоря Шевченка із харківською організацією. Крім того, на інші тендери учасники також подавали документи з однаковими помилками.

Усі докази підтвердив Антимонопольний комітет, а також зазначив, що підприємці використовували один електронний майданчик та спільні IP-адреси. Тендерні пропозиції Синюков та Шевченко завантажили у один день, а також часто телефонували одне одному – понад 230 розмов з 2020 року.

Ігор Шевченко намагався заперечити аргументи АМКУ. Він стверджував, що найняв іншу особу для подачі документів та не готував їх особисто. Саме тому він не знає про однакові IP-адреси та телефони.

«Документи, які входили в мої тендерні пропозиції готувала та завантажувала залучена особа, мені, на жаль, було не відомо, які номери телефонів вона зазначала при реєстрації на електронному майданчику та як контактні» ‒ пояснював Шевченко.

Він також сказав, що не знав, що його конкурентом стане Юрій Синюков, а по телефону обговорював із ним не участь у закупівлі, а господарські справи, як із іншими підприємцями ринку.

Однак АМКУ вирішив, що сукупність цих дій не може бути випадковою і вирішив, що Ігор Шевченко та Юрій Синюков узгоджували свої дії на тендері.

Окрім штрафу підприємці не зможуть брати участь у конкурентних закупівлях впродовж трьох років.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2021/10/29/harkivskyh-pidpryyemtsiv-oshtrafuvaly-za-rozpyl-tenderu-vid-drogobytskoyi-sportshkoly/

URLs in this post:

[1] оштрафувала: https://westernmtv.amcu.gov.ua/npas/pro-porushennya-zakonodavstva-pro-zahist-ekonomichnoyi-konkurenciyi-ta-nakladennya-shtrafu-33

[2] повідомляли: https://ngl.media/2020/06/01/harkiv-yany-z-odnakovymy-pomylkamy-i-telefonom-rozpylyaly-tender-na-300-tysyach-v-drogobychi/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.