- NGL.media - https://ngl.media -

Ексдепутату Івано-Франківської міськради відписали 250 тис. грн на встановлення дитячих майданчиків

20.09.2021 @ 09:30 в І-Франк,Новини

Департамент благоустрою Івано-Франківської міської ради підписав [1] 5 угод із колишнім депутатом ради Тарасом Мстиславом на встановлення дитячих майданчиків у місті. Усі контракти депутат отримав за процедурою звітування, тобто без конкурсу.

Отримувати держзамовлення Тарас Мстислав почав у липні 2021 року, а приватним підприємцем став лише за два місяці до того ‒ у квітні. Вартість кожного контракту становить менше 50 тис. грн, відповідно техзавдання невідоме, а самі договори також не оприлюднили.

Дитячі майданчики встановили за такими адресами:

  • Вул. Заклинських, 6;
  • Вул. Івана-Павла ІІ, 16-22;
  • Вул, Вовчинецька 189;
  • Вул Вовчинецька 194;
  • Вул. Вітрова с. Микитинці Івано-Франківської ОТГ.

Один із встановлених майданчиків

У коментарі директор Департаменту благоустрою Ігор Сенчук пояснив вибір підрядника тим, що мало хто із підприємців погоджується виконати роботу за такі кошти:

«Не дуже є на ринку зараз люди, які готові ставити за такі ціни майданчики. В таких умовах у нас невеликий вибір. Ми питали кількох, не дуже хтось хотів. Запитали його – він погодився поставити. До нас багато приходить підприємців, які пропонують свої послуги».

Також Ігор Сенчук додав, що роботи по усіх вищезгаданих об’єктах уже виконали. Майданчики переважно передбачають чотири гойдалки та лавки. Загалом їхнє встановлення у цьому році здійснюють четверо підрядників, серед яких і Тарас Мстислав.

Про підрядника

Приватний підприємець Тарас Мстислав зареєстрований у Івано-Франківську. У 2015 році став депутатом міської ради від УКРОПу. Під час каденції не задекларував частку [2] статутного капіталу у ТОВ «ВТК Європейський стандарт». У 2020 році балотувався від політичної партії «За майбутнє», але не був обраний. Окрім замовлень від департаменту держзамовлень не отримував.

 

Ця публікація стала можливою завдяки фінансовій підтримці Black Sea Trust, a Project of the German Marshall Fund of the United States. Думки, висловлені в цій публікації, не обов’язково представляють думку Black Sea Trust або його партнерів.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2021/09/20/eks-deputatu-ivano-frankivskoyi-miskrady-vidpysaly-250-tys-grn-na-vstanovlennya-dytyachyh-majdanchykiv/

URLs in this post:

[1] підписав: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2021-09-09-003223-c

[2] частку: https://nashigroshi.org/2016/06/22/tinovyj-biznes-ivano-frankivskyh-deputativ/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.