- NGL.media - https://ngl.media -

На тендері в Хотині киянин подав документи за себе і за конкурента

03.09.2021 @ 08:30 в Новини,Чернівці

Київські підприємці Олександр Ричагов та Дмитро Шафорост розіграли [1] тендер на поставку музичного обладнання для Хотинської міської ради в Чернівецькій області.

Під час аукціону конкуренти не знижували своїх пропозицій, а ціна переможця Олександра Ричагова була лише на 1 тис. грн дешевшою. Відтак договір з постачання акустичної системи на 257 тис. грн підписали з ним.

Як вбачається з документів, підприємець Дмитро Шафорост і не був зацікавлений у перемозі на поточних торгах. Автором частини його довідок виявився його конкурент Олександр Ричагов, а сам Шафорост подав на тендер лише п’ять документів. Окрім того, обидва підприємця використовували однаковий номер телефону в документах з інших закупівель.

У коментарі редакції «Наші гроші. Львів» підприємець Дмитро Шафорост підтвердив, що документи на торги, зокрема і поточні, «останнім часом готує і подає від свого імені» Олександр Ричагов. За словами учасника, вони співпрацюють разом тоді, коли потрібно.

Водночас його конкурент Олександр Ричагов будь-яку пов’язаність заперечив, зазначивши, що колись підприємці були партнерами, а зараз не співпрацюють.

Переможець цих торгів Олександр Ричагов продасть Хотинській міській раді комплект акустичної системи. До неї входять чотири активні сабвуфери, два активні елементи лінійного масиву та дві рами для їхнього встановлення виробництва «Park Audio». Хоча ціна за кожну одиницю у специфікації не вказана, редакція «Наші гроші. Львів» з’ясувала інформацію у виробника. Як повідомили у «Park Audio», один сабвуфер коштує 35 тис. грн, лінійний масив – 49,7 тис. грн, а рама для встановлення – 7,3 тис. грн.

Про конкурентів

Олександр Ричагов повторно зареєструвався як підприємець 2019 року, а Дмитро Шафорост – в 2017 році. Обидва спеціалізуються на продажі музичного обладнання.

За даними проєкту Clarity, підприємці зустрілися на торгах 12 разів. В основному вони не змагалися, а перемогу отримував Олександр Ричагов. Загалом протягом 2020-2021 років він отримав державних замовлень на 4,7 млн грн у той час, як його конкурент Дмитро Шафорост – жодного.

 

Ця публікація стала можливою завдяки фінансовій підтримці Black Sea Trust, a Project of the German Marshall Fund of the United States. Думки, висловлені в цій публікації, не обов’язково представляють думку Black Sea Trust або його партнерів.

 


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2021/09/03/na-tenderi-v-hotyni-kyyanyn-podav-dokumenty-za-sebe-i-za-konkurenta/

URLs in this post:

[1] розіграли: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2021-07-26-009467-b

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.