- NGL.media - https://ngl.media -

Вижницький лісгосп розіграв тендер на 760 тис. грн із технічним учасником

05.08.2021 @ 08:30 в Новини,Чернівці

Вашківецька міська рада у Чернівецькій області підписала договір [1] із державним підприємством Вижницький держспецлісгосп АПК на постачання дров. На торгах держспецлісгосп конкурував із технічним учасником, який використовує мобільний телефон працівника лісгоспу.

За договором, міська рада придбає 800 кубометрів паливної деревини за 760 тис. грн. Таким чином, ціна одного кубометра становитиме 950 гривень. Дрова постачатимуть до кінця року у дев’ять шкіл та дитячих садків Вашківецької ОТГ.

Про тендер 

Окрім переможця участь у торгах взяв лише приватний підприємець Василь Кузь із пропозицією на 108 тис. грн дорожчою. Під час аукціону учасники не знижували своїх цін. Василь Кузь насправді виступив технічним учасником. Підприємець не завантажив велику кількість документів. У складі його документації лише цінова пропозиція та довідка, що він має необхідне обладнання для виконання умов договору.

Василь Кузь брав участь у публічних закупівлях всього двічі. Обидва рази змагався із Вижницьким держлісгоспом і жодного разу не переміг. На минулих торгах [2] учасники подавали аналогічно оформленні документи з ідентичними дефектами сканування. Це означає, що суперники готували довідки з використанням однієї техніки.

Відкрийте у новому вікні, щоб роздивитись ближче

Також на обох тендерах Василь Кузь при реєстрації вказував мобільний номер телефону 0979745374. Цей номер телефону належить Валерієві Пелепку, інженерові [3] по лісовідновленню Вижницького держспецлісгоспу. Це й ж номер фігурує [4] на сайті лісгоспу.

У телефонній розмові він підтвердив своє місце праці. Валерій Пелепко зазначив, що знайомий із Василем Кузем, але йому невідомо, чому він використовує його номер телефону.

«Поняття не маю, чому там мій номер. Я не займаюсь тендерами і тому не знаю, чому там мій номер. Краще запитайте його», ‒ відповів інженер Вижницького лісгоспу.

Ми намагались сконтактуватись також із Василем Кузем, але його контактний номер телефону поза зоною досяжності.

Також ми звернулись за коментарем до Вижницького держспецлісгоспу. Юристконсультант Світлана Іпатій, яка у лісгоспі відповідає за публічні закупівлі, повідомила, що з’ясує ситуацію, і в лісгоспі зможуть пояснити історію із використанням телефонів та однакові дефекти на документах пізніше. Ми опублікуємо їхнє пояснення у разі його отримання.

Про постачальника

Державне підприємство «Вижницьке спеціалізоване підприємство агропромислового комплексу» зареєстроване у смт Берегомет Чернівецької області. ДП підпорядковане Державному агентству лісових ресурсів України, а його директором є Юрій Ткачук.

З початку 2020 року Вижницький держспецлісгосп отримав 13 держзамовлень на 2,1 млн грн.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2021/08/05/vyzhnytskyj-lisgosp-rozigrav-tender-na-760-tys-grn-iz-tehnichnym-uchasnykom/

URLs in this post:

[1] договір: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2021-06-24-009104-c

[2] торгах: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2019-02-18-000829-a

[3] інженерові: https://declarations.com.ua/declaration/nacp_0df5dba8-9efc-4f16-b6fd-18e3db70a2c6

[4] фігурує: https://vlisapk.com.ua/novini/novina/article/posadimo-razom-1-mln-derev-za-dobu.html

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.