- NGL.media - https://ngl.media -

Славські підприємці, які розіграли 1,6 млн грн, уникнули штрафу від АМКУ

13.07.2021 @ 09:00 в І-Франк,Новини

Адміністративна колегія Західного міжобласного територіального відділення АМКУ довела [1] змову приватних підприємців Петра Греба та Любові Денечко на тендері із закупівлі спортивного інвентарю. У листопаді 2020 року ФОПи «розпиляли» тендер від Івано-Франківської обласної дитячо-юнацької спортивної школи із зимових видів спорту.

Петро Греб та Любов Денечко уникнуть покарання, оскільки до оголошення рішення АМКУ припинили діяльність як приватні підприємці.

Нагадаємо, що про махлювання на торгах вперше написали [2] «Наші гроші. Львів» 6 листопада 2020 року. Після чого експерти «Центру громадського моніторингу та досліджень» направили скаргу до АМКУ.

У публікації зазначали, що спортивна школа уклала договір на 1,6 млн грн з Петром Гребом (пізніше обсяг закупівлі зменшили до 419 тис. грн).

Серед доказів пов’язаності у публікації зокрема зазначались однакові контактні данні підприємців. Ці факти Антимонопольний комітет підтвердив у своєму рішенні, а також встановив, що у обох ФОПів були документи з однаковим оформленням та змістом. Денечко та Греб використовували спільну IP-адресу та поштову скриньку. Підприємці прописані у Славському, але відкрили рахунок у банку в один день у Києві.

Любов Денечко припинила підприємницьку діяльність 16 лютого 2021 року, а Петро Греб – 12 лютого 2021 року. За інвентар спортивна школа сплатила підприємцеві 419 тисяч одним платежем у грудні 2020 року.

Розгляд справи колегією тривав вісім місяців. А тому, попри рішення АМКУ, підприємці не сплатять штраф, якщо не поновлять свою діяльність впродовж трьох років. Але їм заборонено брати участь у конкурентних публічних закупівлях до липня 2024 року.

 

Ця публікація стала можливою завдяки фінансовій підтримці Black Sea Trust, a Project of the German Marshall Fund of the United States. Думки, висловлені в цій публікації, не обов’язково представляють думку Black Sea Trust або його партнерів.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2021/07/13/slavski-pidpryyemtsi-yaki-rozpylyaly-1-6-mln-grn-unyknuly-shtrafu-vid-amku/

URLs in this post:

[1] довела: https://westernmtv.amcu.gov.ua/npas/pro-porushennya-zakonodavstva-pro-zahist-ekonomichnoyi-konkurenciyi-4

[2] написали: https://ngl.media/2020/11/06/pidpryyemtsi-zi-slavskogo-rozpylyaly-pivtora-miljona-vid-ivano-frankivskoyi-oblasnoyi-sportshkoly/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.