- NGL.media - https://ngl.media -

«Прикарпаттяобленерго» скасувало закупівлю з мільйонною переплатою

08.06.2021 @ 09:30 в І-Франк,Наслідки,Новини

ПАТ «Прикарпаттяобленерго» скасувало [1] закупівлю офісної техніки, яку збирались замовити у ТОВ «Комп’ютери та комунікації». Це сталося після публікації [2]«Наші гроші. Львів», що усю техніку збирались придбати за ціною на 50-150% вищою, ніж на ринку. Вартість контракту ‒ 1,82 млн грн, а загальна переплата склала б близько 900 тис. грн.

Цю переплату, в результаті, сплатили б мешканці Івано-Франківська та області, оскільки закупівлю провели з грошей інвестиційної програми. За нею гроші спрямовують на обов’язкову модернізацію обленерго, а її витрати обленерго компенсує із тарифу на постачання електроенергії.

Згідно з контрактом, «Прикарпаттяобленерго»  замовило 5 багатофункціональних пристроїв, 76 моніторів й 31 принтер.

До прикладу, багатофункціональний принтер Ecosys M3860idn з картриджем купили за 140 тис. грн. Натомість, на ринку вартість такого БФП із тонер-картриджем ‒ 57 тис. грн. Їх придбали 5 штук, що вже на 415 тис. грн дорожче. Детальніше про це в розслідуванні [2]  «Лічильник накрутить».

Розслідування журналіста «Наші гроші. Львів» Олександра Тартачного опублікували 26 травня, а вже 28 травня договір розірвали. Причиною вказали те, що компанія не має можливості поставити товар. Хоча перед підготовкою розслідування ми звернулись до магазину «Комтрейдінг», який належить власникам ТОВ «Комп’ютери та комунікації», де нас запевнили, що у них є замовлена техніка. Крім того, з часу укладення угоди вже минув місяць.

Компанія ТОВ «Комп’ютери і комунікації» і раніше фігурувала [3] у матеріалах «Наші гроші. Львів». У травні 2019 року компанія також постачала принтери та монітори, «розігруючи» торги із пов’язаною компанією. Тоді замовник переплатив підряднику понад 500 тис. грн.

Власниками ТОВ «Комп’ютери та комунікації» є Олег Голофаєв і В’ячеслав Прилипко. Їм також належать компанії ТОВ «Комтрейдінг» і «Комтрейдінг-сервіс».

 

Ця публікація стала можливою завдяки фінансовій підтримці Black Sea Trust, a Project of the German Marshall Fund of the United States. Думки, висловлені в цій публікації, не обов’язково представляють думку Black Sea Trust або його партнерів.

Лічильник накрутить [2]


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2021/06/08/prykarpattyaoblenergo-skasuvalo-zakupivlyu-z-miljonnoyu-pereplatoyu-pislya-publikatsiyi-nashi-groshi-lviv/

URLs in this post:

[1] скасувало: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2021-03-12-003272-c

[2] публікації : https://ngl.media/2021/05/26/miljon-za-chuzhyj-rahunok/

[3] фігурувала: https://ngl.media/2019/05/08/prykarpattiaoblenerho-pereplatyt-pivmil-yona-na-zakupivli-prynteriv-ta-monitoriv/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.