- NGL.media - https://ngl.media -

Підрядник почав реставрувати будівлю Університету Франка до проведення аукціону

03.06.2021 @ 08:30 в Львів,Новини

Львівський національний університет ім. Івана Франка уклав [1]договір-корегування на реставрацію з ППФ «Будремсервіс». Відповідно вартість реставрації головного корпусу університету знову зросла. Тепер планують витратити ще 57 млн грн.

Угоду підписали 28 травня, однак за словами проректора університету Василя Курляка роботи почали ще в квітні. Тоді як 23 квітня університет тільки оголосив про початок конкурсу, а учасники подали пропозиції у травні. І в закупівлі могла перемогти й інша компанія.

Директор «Будремсервіс» Богдан Гавриляк у коментарі «Наші гроші. Львів» підтвердив, що поточні роботі тривають з середини квітня.

Про ремонт

«Будремсервіс» реставрує головний корпус ще з 2018 року. Тоді відбулися перші торги [2] на суму 75,8 млн грн. До кінця 2019 року підрядник зобов’язувався провести реставрацію цоколя, фасадні роботи: зробити антисептичну обробку стін, усунути тріщини, реставрувати декоративне оздоблення, відремонтувати карнизи тощо. В угоду також входили послуги з ремонту віконних рам та дверей, заміна покрівлі та реставрація скульптур.

Фото: Наші гроші. Львів

Втім завершити вчасно всі роботи не вдалося через брак фінансування. До кінця 2019 року університет заплатив підряднику тільки 46 млн грн. Згідно з додатковою угодою, сторони погодили перенесення частини виконання робіт на їх оплату на 2020 та 2021 рік. Але через пандемію університет не отримав тих коштів з державного інвестиційного проєкту, які були заплановані.

У серпні 2020 року університет підписав [3] угоду за переговорною процедурою з тією ж фірмою на корегування додаткових робіт. Вартість послуг складала 14 млн грн.

Поточна угода на 57,7 млн укладена за процедурою відкритих торгів з тією ж компанією «Будремсервіс». Крім неї в тендері взяла участь тільки одна львівська компанія «Лорелея», яка ніколи не перемагала на торгах. В аналогічних угодах цей підрядник вказує досвід будівництва офісних приміщень, складів, монтажних робіт і жодних прикладів реставрації. Не зважаючи на те, що в тендерній документації замовник вимагає надати договір підряду з реставрації на пам’ятках архітектури обсягом не менше ніж 20% від суми заявленої закупівлі.

Фото: Наші гроші. Львів

Проректор з навчально-виробничої та адміністративно-господарської роботи Василь Курляк в коментарі розповів, що збільшення вартості послуг порівняно з 2018 роком пов’язане зі додатковим об’ємом робіт, яке виявилося в процесі реставрації, а також із зростанням цін на матеріали та заробітну плату. Оплата працівникам збільшилася з 2018 року вдвічі.

Роботи планують завершити до 360-річчя  університету, яке відзначатимуть в листопаді цього року. Але досі не мають повного фінансування на ці роботи і очікують отримати його тільки в липні. Раніше з держбюджету на 2021 рік на реставрацію університету виділили 36 млн грн.

«Фасад ми точно зробимо до свят, а чи вистачить на внутрішні роботи буде зрозуміло від розміру фінансування» – прокоментував проректор.

Про переможця

Підприємство «Будремсервіс» зареєстроване в грудні з 1999 року у Львові. За даними проєкту Clarity, за час своєї діяльності воно отримало 36 держзамовлень на суму 175,8 млн грн. Більше ніж 90% від цієї суми компанія отримала за угодами з Львівським національним університетом. Це 24 угоди на 166 млн грн. Засновником та директором фірми є Богдан Гавриляк.

Ця публікація стала можливою завдяки фінансовій підтримці Black Sea Trust, a Project of the German Marshall Fund of the United States. Думки, висловлені в цій публікації, не обов’язково представляють думку Black Sea Trust або його партнерів.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2021/06/03/pidryadnyk-pochav-restavruvaty-budivlyu-universytetu-franka-do-provedennya-auktsionu/

URLs in this post:

[1] уклав : https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2021-04-23-006356-a

[2] торги: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2018-04-19-002555-a

[3] підписав: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2020-08-31-006652-b

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.