- NGL.media - https://ngl.media -

Однорічний син Козловського став власником медичного центру

29.04.2021 @ 09:30 в Львів,Новини

Власником приватного медичного центру на вул. Якова Раппапорта, 6 у Львові став наймолодший син депутата Львівської обласної ради Григорія Козловського − Ярема Козловський. Про це стало відомо з державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Як зазначено у відповідному витязі, будинок площею приблизно 4,2 тис. метрів квадратних Ярема Козловський отримав 9 квітня цього року на підставі договору дарування. Він є п’ятою, наймолодшою дитиною для Григорія Козловського, народжений в шлюбі зі співачкою Юлією Козловською. Син Ярема народився [1] 9 травня 2020 року, через півтора тижні йому виповниться один рік.

Вигляд будівництва медцентру станом на кінець 2020 року. Фото: Nina Zakhozhenko

Будівля, власником якої став однорічний Ярема Козловський, − це майбутній приватний медичний центр з пологовим будинком, який зводить ТОВ «Лемберг Медікал Центр». Власницею компанії є Юлія Козловська, очолює фірму сам Григорій Козловський. Земельну ділянку під це будівництво компанія орендує з серпня 2019 року, а містобудівні умови та обмеження вона отримала [2] в жовтні того ж року.

Інша нерухомість

Як виявилось, Ярема Козловський став власником нерухомості не вперше. 3 лютого цього року на нього записали квартиру і два машиномісця на вулиці Личаківській, 37 – це житловий комплекс Avalon 37. Того ж дня він отримав у власність два приміщення гостьових будинків-елінгів у Винниках загальною площею майже 300 кв. м. Адреса співпадає з «Академією футболу» Григорія Козловського біля Винниківського озера.

18 лютого йому подарували чотири квартири на вул. Липинського, 29г в житловому комплексі Avalon Time. І це не єдиний в той день подарунок – також був будинок в Східниці з басейном площею 249 кв.м.

Оскарження будівництва на Раппапорта

Із будівництвом медичного центру на вул. Якова Раппопорта, 6 пов’язані декілька судових спорів. Зокрема представництво американського об’єднання комітетів для євреїв бувшого Радянського Союзу хоче скасувати [3] дозволи на будівельні роботи для компанії «Лемберг Медікал Центр». Пов’язано це з тим, що ділянка розташована на території давнього єврейського кладовища. Також тут був розташований будинок, який історично належав до єврейського шпиталю.

Водночас фірма «Лемберг Медікал Центр» намагається скасувати припис Міністерства культури України, в якому зазначена вимога зупинити будівництво медичного центру. У вересні 2020 року суд зупинив [4] дію припису до набрання рішенням у цій справі законної сили. Згідно з ухвалою [5] за 1 квітня цього року, провадження в цій справі зупинили.

Ще одна справа, в якій фігурує компанія «Лемберг Медікал Центр», − про скасування ухвал щодо передачі цієї землі в оренду. У листопаді 2020 року Господарський суд Львівської області визнав [6] незаконними та скасував ухвали міськради про розробку проєкту землеустрою та його затвердження щодо відведення земельної ділянки. Однак це рішення не набрало законної сили, бо і міськрада, і фірма «Лемберг Медікал Центр» подали до суду апеляційні скарги.

 

Ця публікація стала можливою завдяки фінансовій підтримці Black Sea Trust, a Project of the German Marshall Fund of the United States. Думки, висловлені в цій публікації, не обов’язково представляють думку Black Sea Trust або його партнерів.

 

Фірма Козловського неправомірно отримала 20-мільйонне замовлення на ремонт його ж стадіону [7]


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2021/04/29/odnorichnyj-syn-kozlovskogo-stav-vlasnykom-medychnogo-tsentru/

URLs in this post:

[1] народився: https://zaxid.net/naybagatshiy_lvivskiy_deputat_grigoriy_kozlovskiy_vpyate_stav_batkom_n1502029

[2] отримала: https://zaxid.net/grigoriyu_kozlovskomu_dozvolili_zbuduvati_medichniy_tsentr_bilya_likarni_na_vul_rappoporta_n1491233

[3] скасувати: https://reyestr.court.gov.ua/Review/94506271

[4] зупинив: https://reyestr.court.gov.ua/Review/91334028

[5] ухвалою: https://reyestr.court.gov.ua/Review/95978026

[6] визнав: https://reyestr.court.gov.ua/Review/93465787

[7] Фірма Козловського неправомірно отримала 20-мільйонне замовлення на ремонт його ж стадіону: https://ngl.media/2021/04/21/firma-kozlovskogo-nepravomirno-otrymala-20-miljonne-zamovlennya-na-remont-jogo-zh-stadionu/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.