- NGL.media - https://ngl.media -

Фірма Козловського неправомірно отримала 20-мільйонне замовлення на ремонт його ж стадіону

21.04.2021 @ 09:30 в Львів,Новини

Винниківське комунальне підприємство «Спортінвест» незаконно підписало договір [1] із ТОВ «Академія футболу» на капремонт футбольних полів у Винниках за 19,8 млн грн. Такий висновок оприлюднила Державна аудиторська служба за результатами своєї перевірки.

Раніше про цю закупівлю «Наші гроші. Львів» писали [2] у розслідуванні «Стадіон для сина». Територію стадіону придбали дві компанії, власником яких є Святослав Козловський — футболіст «Руху» і син депутата Львівської облради від «Європейської солідарності» Григорія Козловського. І комунальне підприємство, директором якого є працівник футбольного клубу «Рух» Григорія Козловського, замовило ремонт цього стадіону у «Академія футболу», бенефіціарами якого є той самий Григорій Козловський та його дружина Юлія Козловська.

Загалом «Спортінвест» провело закупівель на майже 31 млн грн, понад 99% з них освоїли компанії, які пов’язані з родиною Козловського.

Державна аудиторська служба розпочала перевірку цієї закупівлі після публікації «Наші гроші. Львів» та звернення «Центру громадського моніторингу та досліджень». В результаті моніторингу ДАСУ виявила низку порушень. «Академія футболу» не надала документів про наявність частини необхідного обладнання, а також не вказала імен та кваліфікацію своїх працівників. Також фірма не наклала кваліфікований електронний підпис на свою банківську гарантію.

Експерт Центру з публічних закупівель Олег Блінов пояснює, що в такому випадку замовник повинен розірвати контракт:

«Усіх цих причин було достатньо, щоб відхилити компанію під час проведення закупівлі. Тепер, якщо замовник хоче діяти в рамках закону, то повинен розірвати договір або оскаржувати рішення аудиторів в суді».

КП «Спортінвест» повинне відреагувати на вимогу Держаудитслужби до 29 квітня.

Ця публікація стала можливою завдяки фінансовій підтримці Black Sea Trust, a Project of the German Marshall Fund of the United States. Думки, висловлені в цій публікації, не обов’язково представляють думку Black Sea Trust або його партнерів.

Стадіон для сина [2]


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2021/04/21/firma-kozlovskogo-nepravomirno-otrymala-20-miljonne-zamovlennya-na-remont-jogo-zh-stadionu/

URLs in this post:

[1] договір: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2020-12-30-005621-c?fbclid=IwAR3D0GCRXg3l1gbItjVJkA4F3d7NlnInCI9EcPCd43iZDgaDG9Lvv19dZcM

[2] писали: https://ngl.media/2021/03/09/stadion-dlya-syna/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.