- NGL.media - https://ngl.media -

Через 8 років суд звільнив від криміналу ексочільника Яворівського лісгоспу «Галсільлісу» за терміном давності

01.04.2021 @ 09:30 в Львів,Новини

Яворівський районний суд звільнив від кримінальної відповідальності колишнього директора Яворівського дочірнього лісогосподарського підприємства ЛГП «Галсільліс» Михайла Мазура за безбілетну вирубку дерев.

Джерело: постанова [1] від 25 березня 2021 року

Згідно з постановою, слідчі підозрювали, що протягом квітня 2012 року Михайло Мазур розпорядився вирубати 34 сосни загальною кубомасою 34,3 м3 в Немирівському лісництві Яворівського ДЛГП «Галсільліс» без спеціального дозволу – лісорубного квитка. Він також керував цією вирубкою і завдав лісогосподарському підприємству 122 тис. грн збитків.

У суді ексдиректор Яворівського ДЛГП «Галсільліс» Михайло Мазур свою провину визнав, а його захисник подав клопотання про звільнення від кримінальної відповідальності через закінчення строків давності такого притягнення.

Суддя Ірина Карпин звільнила ексдиректора від кримінальної відповідальності, оскільки, зазначила вона, з моменту злочину пройшло більше восьми років. Вчинене Михайлом Мазуром порушення належить до злочинів невеликої тяжкості, а інших злочинів з 2012 року він не скоїв. Окрім того, суддя скасувала ексочільникові Яворівського ДЛГП «Галсільліс» запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд.

Історія обвинувачення

За даним офіційного порталу «Судова влада України», кримінальне провадження про обвинувачення Михайла Мазура тягнеться ще з 2013 року. А перша ухвала, доступна в єдиному державному реєстрі судових рішень, датована 2015 роком. Протягом цього часу матеріали провадження направляли на нові судові розгляди через недоліки слідства, а також застосовували примусовий привід для свідків.

У попередніх постановах та ухвалах ексдиректора Яворівського ДЛГП «Галсільліс» Михайла Мазура обвинувачували за чотирма статтями Кримінального кодексу − ст. 15 (замах на злочин), ст. 191 (привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем), ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) та ст. 366 (службове підроблення).

Вони також вказані в постанові [2] Яворівського районного суду за лютий цього року. Згідно з редакцією Кримінального кодексу за 2012 рік, ексдиректорові загрожувало максимальне покарання позбавлення волі від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи вести певну діяльність до 3 років та з конфіскацією майна.

Однак у поточній постанові йдеться лише про злочин за ч. 1 ст. 364 Кримінального кодексу. якби не минув термін притягнення до відповідальності, Михайлу Мазуру загрожував би штраф до 4,2 тис. грн або обмеження волі до трьох років з позбавленням права обіймати певні посади чи вести певну діяльність протягом цього часу.

Про обвинуваченого

Михайло Мазур очолював Яворівське дочірнє лісогосподарське підприємство ЛГП «Галсільліс» з квітня до травня 2012 року. Згідно з поточною постановою, станом на березень цього року ексдиректор офіційно не  працює.

 

Матеріал підготовлено за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження». Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію Міжнародного фонду «Відродження».


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2021/04/01/cherez-8-rokiv-sud-zvilnyv-vid-kryminalu-eksochilnyka-yavorivskogo-lisgospu-galsillisu-za-terminom-davnosti/

URLs in this post:

[1] постанова: https://reyestr.court.gov.ua/Review/95827427

[2] постанові: https://reyestr.court.gov.ua/Review/94985068

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.