- NGL.media - https://ngl.media -

Івано-Франківський центр швидкої допомоги отримає 20 «швидких» за 47 млн грн

12.02.2021 @ 09:30 в І-Франк,Новини

Івано-Франківський «Обласний клінічний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» придбає 20 автомобілів швидкої допомоги на загальну суму 47 млн грн у ТОВ «Автоспецпром». Контракт [1] підписали 10 лютого.

Вартість одного авто становить 2,35 млн грн. Вони будуть на базі Citroen Jumper, типу В та укомплектовані необхідним спеціальним обладнанням, як то ноші для транспортування пацієнта, складні крісла тощо. Для діагностики передбачено апарат для вимірювання кров’яного тиску, монітор пацієнта, глюкометр та прилади для першої медичної допомоги − дефібрилятор, небулайзер для інгаляційної терапії, електрокардіограф та інше. А також тут наявний кисневий балон на 2 тисячі літрів та портативний балон на 400 літрів. Для підтримки дихання ще передбачено дихальні мішки, ларингоскопи для обстеження гортані та аспіратори.

Закупівлю провели за спрощеною процедурою звітування для подолання пандемії коронавірусної інфекції COVID-19.

Нагадаємо, що у вересні 2020 року Івано-Франківський центр екстреної медичної допомоги уже закуповував [2] автомобілі швидкої медичної допомоги у ТОВ «Автоспецпром». Тоді придбали 7 автомобілів Peugeot Boxer типу B за 13,7 млн грн, тобто по 1,96 млн грн за одиницю.

Заступник директора з економічних питань центру екстреної допомоги Ярослав Тимчук пояснив різницю у ціни характеристиками автомобілів – у вересні купували автомобілі з переднім приводом, а зараз із повним.

Він також повідомив, що перед підписанням контракту Центр отримав цінові пропозиції від кількох постачальників, а також роз’яснення від «Автоспецпрому» з приводу вартості їх продукції:

«Близько місяця тому підприємство дало мені відповідь, чому ціна відрізняється від пропозицій ДП «Медзакупівлі». Вони зазначають, що залежать від постачальника (компанії Citroen) і лише переобладнують автомобілі», – сказав в коментарі «Нашим Грошам. Львів» Ткачук.

Нагадаємо, як раніше повідомляли [3] «Наші гроші», держпідприємство «Медзакупівлі» нещодавно придбало спецавтомобілі за нижчими, ніж раніше цінами. Державне підприємство знизило ціни завдяки зміні технічних вимог до «швидких» у тендері на 728 млн грн. В свою чергу один з найбільших постачальників, компанія «Автоспецпром», пояснював, що таку ціну змогли запропонувати через великий обсяг замовлення — 250 автівок.

Про постачальника:

Компанія «Автоспецпром» належить до групи компаній Германа Фісталя. Основним напрямком якої є виробництво та продаж медичних товарів  під торговою маркою «ТМ Medicare».

Фірму зареєстровано у селі Петропавлівська Борщагівка Київського району і є однією з найбільших постачальників автомобілів для лікарень. У 2020 році компанія отримала держзамовлень на 1,2 млрд грн, а з початку 2021-го вже 12 контрактів на 568 млн грн.

Ця публікація стала можливою завдяки фінансовій підтримці Black Sea Trust, a Project of the German Marshall Fund of the United States. Думки, висловлені в цій публікації, не обов’язково представляють думку Black Sea Trust або його партнерів.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2021/02/12/ivano-frankivskyj-tsentr-shvydkoyi-dopomogy-otrymaye-20-shvydkyh-za-47-mln-grn/

URLs in this post:

[1] Контракт: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2020-09-10-000929-b

[2] закуповував: https://ngl.media/2020/09/11/ivano-frankivskyj-tsentr-medytsyny-katastrof-zakupyv-u-fistaliv-shvydkyh-na-ponad-13-mln-grn/

[3] повідомляли: https://nashigroshi.org/2021/01/18/yak-zhumadilov-znis-zatochku-mozu-i-zbyv-tsinu-shvydkykh-na-chvert/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.