- NGL.media - https://ngl.media -

Лікарня в Бережанах обирала постальника реактивів серед учасників з одного кубла

10.12.2020 @ 10:00 в Новини,Тернопіль

Бережанська центральна районна лікарня замовила реактиви та реагенти у підприємця Олександра Кліпкова. Причому він працює менеджером у фірмі, телефон якої повністю співпадає з телефоном його конкурента.

Згідно з угодою [1], яку підписали з підприємцем 4 грудня, замовили експрес-тести на визначення гепатитів, СНІДу, реагенти для перевірки рівню холестерину, сечовини, білірубіну тощо. Загалом на 230,4 тис. грн.

Економія на тендері від очікуваної суми становила 9,2%.

Єдиним конкурентом переможця виступила компанія «Аліус» із остаточною пропозицією на 1,1 тис. грн дорожчою. Обидва учасники зареєстровані у Харкові й завантажили довідки, які створені з використанням однакової програми. А також майже синхронно уклали договір із компанією «Нова пошта» на організацію перевезень.

«Наші гроші. Львів» зателефонували за номером, який вказаний контактний у «Аліус», – 057 752 32 31. Нам повідомили, що ми потрапили у компанію «Біолабтест», а Олександр Кліпков працює тут менеджером з продажів. Дізнавшись, що питання стосуються тендеру, у компанії не з’єднали із Кліпковим.

Інші ознаки пов’язаності учасників закупівлі:

  • Компанія «Біолабтест», у яку ми потрапили телефонувавши до «Аліусу», також зареєстрована у Харкові, торгує медичним обладнанням та реагентами. 90% статутного капіталу цієї фірми належить батькові переможця торгів Олександра Кліпкова — також Олександру Кліпкову.
  • Фамілія директора «Біолабтесту» Андрія Нікіфорофа згадується в протоколі «Аліусу», він був присутній на зборах товариства.
  • Обидва Кліпкови були директорами фірми «Біоаналіт», а її засновниками – Вікторія Гребенюк та Андрій Коломійцев – теперішні власниця та директор «Аліусу» відповідно.

Ми намагались сконтактуватись з переможцем тендеру, однак він відповів, що не в офісі і не може спілкуватись з нами без юристів в неробочий час.

Якщо АМКУ доведе, що учасники узгоджували свою поведінку, їм загрожує штраф та трирічна заборона участі у відкритих торгах.

Про постачальника

Олександр Кліпков з початку 2020 року підписав договорів на 5,66 млн грн.

Із ТОВ «Аліус» він зустрічався під час аукціонів 35 разів, свідчать дані сервісу Clarity [2]. Його батько конкурував із «Аліус» – 27 разів, а Світлана Кліпкова – 13 разів. Крім того, Вікторія Гребенюк, теперішня власниця «Аліусу», також змагалась із своєю в майбутньому фірмою 14 разів.

Ця публікація стала можливою завдяки підтримці British Embassy Kyiv в рамках проєкту з протидії порушенням в державних закупівлях під час пандемії COVID-19 у Західній Україні.  Погляди, висновки, рекомендації, висловлені в цій публікації, належать журналістам «Наші гроші. Львів» і можуть не збігатися з офіційною позицією Уряду Великої Британії.

 


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2020/12/10/likarnya-v-berezhanah-obyrala-postalnyka-reaktyviv-sered-uchasnykiv-iz-odnogo-kubla/

URLs in this post:

[1] угодою: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2020-09-25-004059-a?lot_id=f185bac812aa4c37a4e12b56f090d784#lots

[2] Clarity: https://clarity-project.info/tenderer/37660925

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.