- NGL.media - https://ngl.media -

Львівський забудовник отримав сертифікат на багатоповерхівку без сплати пайового внеску – ДБР

07.12.2020 @ 09:00 в Львів,Новини

ТОВ «Завод №3» отримало сертифікат на введення в експлуатацію будинку на вулиці Стрийська, 86 у Львові, хоча повністю не сплатило в бюджет міста пайовий внесок на розвиток інженерно-транспортної інфраструктури. Про це йдеться в ухвалі [1] суду в рамках кримінального провадження.

За цією адресою знаходитьcя житловий комплекс «Park Tower». Будівля має дві секції − на шістнадцять та тринадцять поверхів. Містобудівні умови та обмеження на це будівництво «Завод №3» отримало [2] у 2017 році. А минулого року будинок отримав сертифікат готовності об’єкта до експлуатації.

Зображення з сайту ЛУН

Представник Теруправління Державного бюро розслідувань у Львові повідомив суду, що працівники «Завод № 3» подали в ДАБІ заяву про прийняття в експлуатацію разом з актом, які не відповідали дійсності об`єкту будівництва. За версією слідства, вони нібито діяли у змові з працівниками Департаменту ДАБІ у Львівській області.

Крім того, у справі фігурує лист від департаменту економічного розвитку Львівської міської ради, що компанія повністю сплатила пайовий внесок.

Сертифікат готовності на експлуатацію на багатоповерхівку на Стрийській, 86 датований [3] ще вереснем 2019 року. Хоча як розповіла «Наші гроші. Львів» директорка департаменту економічного розвитку ЛМР Ірина Кулинич, останні платежі зі сплати пайового внеску від «Завод №3» надійшли 4 і 16 листопада цього року. Повна сума внеску – майже 9 млн грн.

Якраз у листопаді відбулися обшуки. Як пояснює Ірина Кулинич, вони передали всі необхідні документи слідству, а згадану в ухвалі суду довідку про те, що фірма нібито сплатила пайовий внесок, вони не надавали. «Лист підроблений, бо ми такий лист не видавали, його реєстрації не було», – розповіла вона.

За телефоном «Завод №3» жінка, яка не представилась, повідомила, що «директор не захоче давати коментар», а спитати його точно не може, бо він у відрядженні.

Згідно з ухвалою суду, 13 листопада обшуки були в офісі обласної ДАБІ, за місцем проживання одного з працівників департаменту ЛМР і в ТОВ «Парк Тауер Девелопмент», місцем реєстрації якого вказано вул. Стрийську, 86. Фірма належить Олені Сенчук, невістці ексголови Львівської облради та облдержадміністрації Степана Сенчука. Вона ж є серед бенефіціарів «Завод №3». Іншими бенефіціарами компанії є львів’яни Людмила Петрук, Сергій Петрук та Євген Столмов. Разом вони володіють ПАТ «КУА «Карпати-інвест».

Раніше «Наші гроші. Львів» повідомляли [4] про ще одну справу, де фігурує ця багатоповерхівка. «Завод №3» підозрюють в ухиленні від сплати податків на 4,7 млн грн, занизивши вартість квартир у своїй звітності.

Фірму-забудовника житлового комплексу біля Стрийського парку підозрюють у заниженні вартості квартир [5]


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2020/12/07/u-lvovi-zabudovnyk-otrymav-sertyfikat-na-bagatopoverhivku-ne-splatyvshy-pajovyj-vnesok-dbr/

URLs in this post:

[1] ухвалі: https://reyestr.court.gov.ua/Review/93020410

[2] отримало: https://www8.city-adm.lviv.ua/Pool/Info/doclmr_1.NSF/(SearchForWeb)/41553C8BC72A6423C22580FB004957FD?OpenDocument

[3] датований: https://e-construction.gov.ua/dabi_history_public_card/view=%D0%86%D0%A3163192490950

[4] повідомляли: http://ngl.media/2020/02/05/firmu-zabudovnyka-zhytlovogo-kompleksu-bilya-stryjskogo-parku-pidozryuyut-u-zanyzhenni-vartosti-kvartyr/

[5] Фірму-забудовника житлового комплексу біля Стрийського парку підозрюють у заниженні вартості квартир: https://ngl.media/2020/02/05/firmu-zabudovnyka-zhytlovogo-kompleksu-bilya-stryjskogo-parku-pidozryuyut-u-zanyzhenni-vartosti-kvartyr/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.