- NGL.media - https://ngl.media -

Учасник тендеру з будівництва амбулаторії на Тернопільщині подав документи на бланках конкурента

17.11.2020 @ 08:30 в Новини,Тернопіль

Участь в тендері комунального підприємства «Тернопількомунінвест» вартістю 5,5 млн грн взяли дві компанії, «Укртехнобез» та «Інвестклімат Інжиніринг», які використали однакове брендування своїх документів. Про це «Наші гроші. Львів» дізналися з документів, оприлюднених на Prozorro.

Комунальне підприємство проводило торги [1] для вибору підрядника з будівництва амбулаторії первинної медико-санітарної допомоги в селі Настасів, що в двадцяти кілометрах від Тернополя. Один із учасників «Інвестклімат Інжиніринг» завантажив довідки без підпису керівника та відтиску печатки, а в «підвалі» –  зі стрічкою з посиланнями на контактні дані конкурента – «Укртехнобез».

Протягом дня мобільний телефон директора «Інвестклімат Інжиніринг» Євгена Борисенка не відповідав, в офісі його не було. А директор «Укртехнобезу» Роман Харченко запевнив, що не знає таку людину і припустив, що компанія просто використала їх шаблони.

Загалом «Інвестклімат Інжиніринг» не подало всіх необхідних документів, наприклад, нічого не відомо про її матеріально-технічну базу і працівників. На ще одному тендері [2] цього року фірма подала документи в архівах, які можна відкрити лише з паролем, а інші документи – як мінімум річної давності, там вказано про трьох працівників, крім директора.

Керівник і власник «Інвестклімат Інжиніринг» Євген Борисенко у своєму профілі на Facebook  зазначає, що є адвокатом, корпоративним юристом фірми «Інвест клімат», власником компанії «KYCAID». «Інвестклімат Інжиніринг» використовує електронну пошту «project.investclimate@gmail.com», яка також є в документах іншої фірми «Інвестклімат». Співпадає також їхній номер та адреса, яку вони вказували в документах. Незважаючи на пов’язаність, у 2019 році вони разом взяли [3] участь в закупівлі («Інвестклімат Інжиніринг» тоді називалося «Бейролс»).

Євген Борисенко також є співзасновником ГО «Прогресивні громадяни України», яка в 2018 році делегувала [4] його на конкурс в громраду при Державному бюро розслідувань. Цьогоріч «Інвестклімат Інжиніринг» отримала замовлень в держзакупівлях лише на 11,5 тис. грн, а перед тим у 2017 році – на 60 тис. грн.

Переможець торгів, ТОВ «Укртехнобез», належить Михайлу Подоляку і, за даними Clarity, отримав замовлень на понад 40 млн грн. Це вже друге замовлення фірми від КП «Тернопількомунінвест». Фірма також будуватиме [5] амбулаторію первинної медико-санітарної допомоги в селі Токи Тернопільської області за 5,3 млн грн.

Довідка

Настасів входить до однойменної об’єднаної територіальної громади ще з двома селами, де загалом мешкає менше 2,7 тис. людей. Зараз на території ОТГ працює [6] одна амбулаторія загальної практики сімейної медицини в селі Настасів, а також по одному фельдшерському пункті в селах Йосипівка і Мар’янівка. Нова амбулаторія буде зведена за тією ж адресою, що і стара, на вулиці вул. Плебанівка, 739.

Інформація про амбулаторію з буклету 2013 року випуску

Ця публікація стала можливою завдяки фінансовій підтримці Black Sea Trust, a Project of the German Marshall Fund of the United States. Думки, висловлені в цій публікації, не обов’язково представляють думку Black Sea Trust або його партнерів.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2020/11/17/uchasnyk-tenderu-z-budivnytstva-ambulatoriyi-na-ternopilshhyni-podav-dokumenty-na-blankah-konkurenta/

URLs in this post:

[1] торги: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2020-09-09-002926-a

[2] тендері: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2020-04-18-000693-a

[3] взяли: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2019-02-19-000695-b

[4] делегувала: https://www.kmu.gov.ua/storage/app/media/uploaded-files/64.pdf

[5] будуватиме: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2020-09-23-003146-c

[6] працює: https://nastasivska-gromada.gov.ua/pasport-gromadi-20-07-34-04-02-2019/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.