- NGL.media - https://ngl.media -

Понад 5 мільйонів на респіратори отримають кияни, яких зловили на спробі експорту масок під час карантину

18.09.2020 @ 09:00 в Львів,Новини

Державне підприємство «Львіввугілля» 15 вересня замовило [1] респіратори на 5,56 млн грн у ТОВ «Технічні фільтруючі матеріали», яке фігурує в кримінальному провадженні щодо експорту медичних масок.

Відповідне кримінальне провадження відкрили [2] у березні цього року. За версією слідства,  чотири фірми, зокрема, «Технічні фільтруючі матеріали», спробували протиправно вивезти на експорт медичні маски через вантажний термінал аеропорту «Бориспіль». Під час огляду складу тимчасового зберігання виявили та вилучили вже оформлені маски, на іншу ж частину товару лише тривало оформлення. На той момент медичні маски належали до протиепідемічних товарів, експорт яких Кабінет міністрів України обмежив на початку березня.

Протягом кількох останніх місяців в судовому реєстрі відсутні ухвали в цій справі. У компанії коментувати цю ситуацію для «Наші гроші. Львів» відмовилися.

Згідно з угодою, підприємство «Львіввугілля» отримає 200 тис. респіраторів другого класу захисту по 27,8 грн за штуку. Моделі респіратора ані у «Львіввугіллі», ані в компанії «Технічні фільтруючі матеріали» не вказали. А тому точно встановити ринкову ціну неможливо. Загалом ціна на респіратори такого класу захисту відповідає іншим закупівлям.

Компанія «Технічні фільтруючі матеріали» зареєстрована 2015 року в Києві. Її власником є Артем Манжос, який також володіє ТОВ «Донецький завод спеціальних матеріалів».

Протягом 2019-2020 років підприємство отримало державних замовлень на 37 млн грн, з них − 27 млн грн на поставку респіраторів для «Львіввугілля».

Ця публікація стала можливою завдяки підтримці British Embassy Kyiv в рамках проєкту з протидії порушенням в державних закупівлях під час пандемії COVID-19 у Західній Україні.  Погляди, висновки, рекомендації, висловлені в цій публікації, належать журналістам «Наші гроші. Львів» і можуть не збігатися з офіційною позицією Уряду Великої Британії.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2020/09/18/ponad-5-miljoniv-na-respiratory-otrymayut-kyyany-yakyh-zlovyly-na-sprobi-eksporti-masok-pid-chas-karantynu/

URLs in this post:

[1] замовило: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2020-09-15-005337-b

[2] відкрили: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/88300847

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.