- NGL.media - https://ngl.media -

Антимонопольний комітет на три роки заборонив двом фірмам Дубневичів брати участь в торгах

15.05.2020 @ 09:00 в Наслідки,Новини

Львівське територіальне відділення Антимонопольного комітету України оштрафувало ТОВ «Будівельна компанія Білдерпоінт» і ПП «ДАКО плюс» за змову на торгах. Сумарно вони отримають 272 тис. грн штрафу за імітацію конкуренції. А також не можуть брати участь у торгах протягом трьох років. Відповідне рішення опублікували на сайті [1] АМКУ.

Раніше компанії розіграли два тендери від Торчиновської сільради (Старосамбірський район) на ремонт вулиць у селах Морозовичі і Торчиновичі загальною вартістю 7,06 млн грн. Про фіктивну конкуренцію фірми «Наші гроші. Львів» написали  [2]ще в жовтні 2018 року після укладання договорів. Після чого «Центр громадського моніторингу і досліджень» направив скаргу у Антимонопольний комітет.

Обидві компанії близькі до нардепа Ярослава Дубневича та його брата Богдана Дубневича. Офіційно «Білдерпоінт» належить Марії Бабич, а її директором є Вадим Бабич – перший засновник ПП «ДАКО Плюс». Зараз «ДАКО Плюс» належить Дмитру Пазюрі (на час підписання контрактів власником був Степан Балай). До того фірма також змінила кількох власників. Серед них був Назарій Панчишин, який також був власником близького нардепам Дубневичам ТОВ «Львівбудмакс». Перед Панчишиним власником «Дако Плюс» був Тарас Борис, який вказував місцем праці благодійну організацію «Фонд братів Дубневичів».

Крім того, виявилось, що на деяких торгах фірма «Білдерпоінт» використовувала телефонний номер 0673718555, який вказаний як контактний в ЄДР приватним підприємством «ДАКО Плюс».

З рішення АМКУ стало відомо, що окрім ознак пов’язаності, зазначених у публікації, обидва учасники користувались спільною IP-адресою, та однаковим програмним забезпеченням для підготовки документів. Також приватне підприємство «ДАКО Плюс» не завантажило усіх необхідних для перемоги документів та не має достатньої кількості працівників для виконання робіт, а тому виступало технічним учасником.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2020/05/15/antymonopolnyj-komitet-na-try-roky-zaboronyv-dvom-firmam-dubnevychiv-braty-uchast-v-torgah/

URLs in this post:

[1] сайті: http://www.amc.gov.ua/amku/doccatalog/document?id=88645&schema=lviv

[2] написали : http://ngl.media/2018/10/24/dvi-firmy-dubnevychiv-rozihraly-neprybutkovyj-tender-v-starosambirskomu-rajoni/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.