- NGL.media - https://ngl.media -

АМКУ оштрафував тендерну змовницю-рецидивістку за шахрайство на тендерах із закупівлі медичного обладнання

08.05.2020 @ 08:30 в Наслідки,Новини

Львівське територіальне відділення Антимонопольного комітету України 30 квітня оштрафувало приватних підприємиць Богдану Білецьку та Світлану Довбу за змову на тендері з закупівлі медичного обладнання в Червонограді. Недобросовісні конкуренти отримають 136 тис. грн штрафу сумарно. Відповідне рішення з’явилось 6 травня квітня на сайті [1] АМКУ.

Окрім штрафу, рішення Антимонопольного комітету передбачає, що Богданна Білецька і Світлана Довба, як приватні підприємці, не зможуть брати участь у відкритих торгах впродовж трьох років.

Про змову цих учасників «Наші гроші. Львів» написали [2] ще у червні 2018 року, а юристи проєкту «Тисни» направили звернення до Антимонопольного комітету. У новині ми зазначали, що обидва учасники запропонували аномально схожу вартість пропозиції (різниця складала лише 180 грн або 0,02% від суми закупівлі) та не торгувались.

У обох учасників виявили аналогічні помилки, ідентичний текст та оформлення у документах, які замовник вимагав у довільній формі.  А у договорі зі службою доставки Світлана Довба вказала той самий номер телефону, що при реєстрації приватним підприємцем вказала Богдана Білецька, і він міститься у витягу, який Білецька подала на торги.

Антимонопольний комітет підтвердив виявлені ознаки змови, а також додав, що Білецька і Довба користувались однією IP-адресою, завантажили документи через один майданчик і фактично одночасно оплатили заявку на участь в торгах.

Також між Світланою Довбою та Богданою Білецькою існують господарські відносини. Богдана Білецька є співвласником ТОВ «Авіцена медик» і ТОВ «Медична фірма Авіцена». Між останніми фірмами і Світланою Довбою відбувались регулярні грошові перерахунки.

Загалом, ці компанії неодноразово фігурували у публікаціях «Наші гроші. Львів». «Медичну фірму Авіцена» оштрафували ще у 2014 році, також за спотворення [3] результатів торгів. Фірма не могла брати участь в торгах, тому Білецька заснувала фірму «Авіцена медик», яка відома тим, що неодноразово постачала медзакладам товари за значно вищою вартістю ніж на ринку. Наприклад, медматеріали [4] для обласного центру крові чи витратні матеріали для діабетиків [4], які замовляв центр екстреної медицини.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2020/05/08/amku-oshtrafuvav-tendernu-zmovnytsyu-retsydyvistku-za-shahrajstvo-na-tenderah-iz-zakupivli-medychnogo-obladnannya/

URLs in this post:

[1] сайті: http://www.amc.gov.ua/amku/control/lviv/uk/publish/article/88616

[2] написали: http://ngl.media/2018/06/20/pidpryjemytsya-firmu-yakoji-vzhe-oshtrafuvaly-za-zmovu-na-torhah-rozihrala-600-tys-hrn-z-fiktyvnym-konkurentom/

[3] спотворення: http://ngl.media/2014/12/03/avitsenu-oshtrafuvaly-za-spotvorennya-rezultativ-torhiv/

[4] медматеріали: http://ngl.media/2017/07/19/firma-tendernyh-mahinatoriv-prodala-zi-znachnoyu-natsinkoyu-medmaterialy-oblasnomu-tsentru-krovi/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.