- NGL.media - https://ngl.media -

Відділ освіти Яворівської РДА за один день роздав 18 млн грн

22.04.2020 @ 09:00 в Новини

Відділ освіти Яворівської районної державної адміністрації 17 квітня, тобто останнього робочого дня перед набуттям чинності змін до закону «Про публічні закупівлі», уклав 37 угод на загальну суму 18,45 млн грн. Всі угоди були укладені за процедурою звітування. Про це стало відомо з сайту електронних закупівель Prozorro.

Загалом за 17 днів квітня 2020 року відділ освіти уклав 62 угоди за процедурою звітування на загальну суму 32,36 млн грн. До порівняння, минулого року за весь квітень було лише 12 угод на 1,26 млн грн.

Нагадаємо, з 19 квітня вступили в дію зміни до закону «Про публічні закупівлі», згідно з якими введено поняття спрощеної закупівлі при придбанні замовником товарів, робіт і послуг, вартість яких дорівнює або перевищує 50 тис. грн, але є меншою за встановлені пороги закупівель. Тобто з 19 квітня не можна купувати товари та послуги дорожчі за 50 тис. грн через неконкурентну процедуру звітування. Це суттєво збільшує роботу для тендерних комітетів та підвищує конкурентність під час закупівель.

Переважна більшість угод – це угоди про капітальний ремонт освітніх закладів Яворівського району. Зокрема, освітяни відали 617,42 тис. грн за процедурою звітування ТОВ «Ігніс ДС» на встановлення протипожежної сигналізації в чотирьох школа району: Яворівській, Наконечнянській, Верблянській та Немирівській. Обладнання для пожежної сигналізації продав яворівським освітянам співвласник «Ігніс ДС» Володимир Демків на 132,26 тис. грн, але вже як приватний підприємець, також за процедурою звітування.

А от з приватним підприємством «Енергоекосервіс» тендерний комітет почав укладати угоди ще з березня – 31 березня фірма підписала чотири угоди на капітальний ремонт шкіл, а ще дві 3 та 4 квітня. Загалом підприємство без конкурсу отримало в Яворівському районі 1,43 млн грн. Для фірми це був єдиний спосіб отримати державні контракти. Рік тому фірму львів’ян Андрій Бутитера та Миколи Вірта Антимонопольний комітет оштрафував [1] за антиконкурентні дії та заборонив брати участь в торгах протягом трьох років.

Ще 5 угод на 2,13 млн грн на капітальний ремонт, укладених протягом місяця, отримало ПП «Яворівміськбуд», засновником якого є місцевий приватний підприємець Михайло Гера.

А абсолютним рекордсменом квітня стало ТОВ «Житло Буд Сервіс», яке підписало з яворівським районними освітянами 10 угод на загальну суму 9,29 млн грн. всі на капітальний ремонт і всі в один день – 17 квітня. «Житло Був Сервіс» зареєстровано у Яворівському районі у місті Новояворівськ. Підприємство належить мешканцю села Старичі Валентинові Козаку, який володіє ще низкою будівельних фірм.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2020/04/22/viddil-osvity-yavorivskoyi-rda-za-odyn-den-rozdav-ponad-18-mln-grn/

URLs in this post:

[1] оштрафував: http://ngl.media/2019/04/12/prykordonnyky-nezakonno-pidpysaly-29-mil-yonnyy-dohovir-z-firmoiu-iz-chornoho-spysku-amku/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.