- NGL.media - https://ngl.media -

Львівська міськрада офіційно залишила 34 метри висоти для готелю у Парку культури

29.01.2020 @ 08:30 в Новини

Львівська міська рада опублікувала рішення [1] виконкому про внесення змін до містобудівних умов та обмежень на будівництво готелю на вул. Лижв’ярській, 1. Йдеться про майбутній готель депутата Львівської міськради та бізнесмена Григорія Козловського в Парку культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького.

Документ не оприлюднювали два місяці. Тепер ж міський голова Львова Андрій Садовий підписав рішення виконкому, за яке проголосували на засіданні ще 22 листопада.

Основні зміни до містобудівних умов та обмежень, які хотіли внести, стосувалися висоти майбутньої будівлі. Нагадаємо, що спочатку її хотіли збільшити з 34 до 72 метрів. Так було зазначено у проєкті внесення змін, опублікованому напередодні засідання.

Однак вже на самому засіданні управління архітектури та урбаністики представило доопрацьований варіант. Висоту готелю залишили 34 метри, а відсоток забудови зазначили 40%. «Це ідеальне рішення», − прокоментував тоді міський голова Львова Андрій Садовий.

У містобудівні умови та обмеження внесли й інші зміни. Тепер замість апарт-готелю тут зведуть багатофункціональний готельний комплекс з підземною автостоянкою. Перед будівництвом забудовник дослідить територію на захоронення та, якщо потрібно, перепоховає людей. Також тут передбачили будівництво міжконфесійної споруди для вшанування похованих.

Перші містобудівні умови та обмеження на будівництво готелю отримало ТОВ «Апартготель» у 2016 році. Тоді фірмі дозволили побудувати будівлю висотою 34 метри. У липні 2019 року замовник будівництва змінився − ним стало ТОВ «Парк спейс». Обидві ці компанії через засновників пов’язані [2] з депутатом Львівської міської ради та бізнесменом Григорієм Козловським.

Алла Шамова, директорка ТОВ «Парк спейс» під час обговорення проєкту будівництва готелю (фото ЛМР)

Саме влітку 2019 року почалися переговори про збільшення висоти майбутнього готелю до 72 метрів. Таку пропозицію ще раніше винесли на засідання архітектурно-містобудівної ради, оскільки будівля суттєво вплине на силует міста. І попри зауваження до концепції,  всі члени містобудівної ради її погодили. Пізніше виконком ще двічі розглядав проєкт рішення, однак безуспішно. В основному питання переносили через висоту будівлі та невдалу візуалізацію.

Це вже не перший раз, коли міська рада довго не публікує рішення виконавчого комітету, пов’язані з бізнесменом Григорієм Козловським. Наприклад, міська рада два місяці не публікувала містобудівних умов та обмежень на будівництво готелю на вул. Дорошенка, 2. Нагадаємо, що вони були видані [3] з порушеннями містобудівних правил.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2020/01/29/lvivska-miskrada-ofitsijno-zalyshyla-34-metry-vysoty-dlya-gotelyu-u-parku-kultury/

URLs in this post:

[1] рішення: https://www8.city-adm.lviv.ua/Pool/Info/doclmr_1.NSF/(SearchForWeb)/A41092A28B5AE263C22584FC00621265?OpenDocument

[2] пов’язані: http://ngl.media/2020/01/17/l-vivs-ka-mis-ka-rada-dva-misiatsi-ne-opryliudniuie-rishennia-pro-budivnytstvo-apart-hoteliu-v-parku-kul-tury/

[3] видані: http://ngl.media/2019/12/04/cherez-dva-misiatsi-pislia-holosuvannia-sadovyy-nareshti-dozvolyv-kozlovs-komu-buduvatys-na-doroshenka/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.